Liga 1

CFR Cluj – UTA 2-1. Victorie în inferioritate numerică

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Campioana CFR Cluj a tras cu dinții pentru o victorie la limită în fața codașei UTA, scor 2-1, într-un meci disputat, joi, în etapa a 28-a din Liga 1. Gazdele au avut două goluri anulate, un penalty ratat și un jucător eliminat pe final de meci.

Prima ocazie a meciului din Gruia a aparținut oaspeților la reluarea lui Milosevic din minutul 12, însă scorul avea să fie deschis la cealaltă poartă trei minute mai târziu. Kosovarul Krasniqi a scuturat plasa cu un șut de la distanță pentru 1-0.

Gazdele au ratat apoi un penalty prin Deac, șutul acestuia din 11 metri ducându-se pe lângă poartă.

În finalul primei reprize, CFR Cluj și-a dublat avantajul prin Janga cu capul după o centrare din stânga, însă la intervenția VAR centralul Rusandu a revenit invalidând reușita gazdelor pentru un fault comis pe faza de construcție în zona de la centrul terenului.

UTA a restabilit egalitatea pe tabelă imediat după pauză, când tânărul Pop a profitat de un ricoșeu norocos și a trimis din apropiere pentru 1-1. Arădenii au insistat mai mult și Ubbink a irosit o bună ocazie, în minutul 55.

CFR Cluj a revenit la conducere începând cu minutul 63, Yuri Matias punând decisiv latul în șase metri la centrarea lui Deac dintr-o lovitură liberă.

Echilibrul numeric s-a rupt în minutul 70, Maglica fiind eliminat cu roșu direct pentru un fault dur asupra lui Vukcevic.

Milosevic singur cu portarul și Postolachi cu capul pe lângă poartă au ratat mari ocazii pentru UTA până la finalul meciului.

CFR Cluj revine la doua puncte în clasament față de liderul Farul, cu trei etape rămase din sezonul regular. UTA rămâne penultima.

Caseta tehnica

CFR Cluj: R. Sava - Braun, Yuri, Burcă (Kolinger 42), Camora – Deac (Peteleu 90), Muhar, Cvek (Hoban 90), Krasniqi (Petrila 90) – Janga (Ţîru 80), Maglica. Antrenor:  Dan Petrescu.

UTA ARAD: Kucher - Chindriş, Benga, Hoxhallari (Otele 46) – Vukcevic (Roger 71), Cascini (Postolachi 71),  Anton, Abeid - R. Pop (Păşcălău 84), Milosevic, Willie Barbosa (Ubbink 46). Antrenor: Laszlo Balint.

Cartonaşe galbene: Deac 72, Dan Petrescu 89 / Hoxhallari 32, Vukcevic 62.

Cartonaş roșu: Maglica (CFR Cluj) 70

Arbitri: Lucian Rusandu - Mihai Marius Marica, Imre-Laszlo Bucsi.



CFR Cluj – UTA 2-1. Victorie în inferioritate numerică