Liga 1

CFR Cluj – UTA 0-1. Hora aduce victoria in Gruia si aradenii sunt pe loc de playoff

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Ioan Hora a marcat golul victoriei pentru UTA Arad pe terenul campioanei CFR Cluj, duminica seara, intr-un meci din etapa a 11-a in CASA Liga 1.

Atacantul care a evoluat de-a lungul carierei si la CFR Cluj a inscris in minutul 75 cu un sut de pe linia careului de 16 metri.

Actiunea de gol a fost initiata de Buhacianu, jucator care a pornit la contraatac pe flancul stang de la centrul terenului si a intrat apoi la interior pasand decisiv pentru Hora.

Buhacianu ratase la sapte minute dupa pauza cea mai mare ocazie a Batranei Doamne cu un sut la coltul scurt blocat de Balgradean in corner.

CFR Cluj a ratat doua mari ocazii de gol in finalul primei reprize.

Mai intai fundasul oaspetilor Erico da Silva a fost aproape de un autogol la o respingere neglijenta cu capul. Portarul Iacob a salvat in extremis.

Apoi, in minutul 41, Chipciu a trimis in bara transversala, trecand in contul gazdelor cea mai mare ocazie a unui meci in care CFR Cluj a parut in multe momente lipsita de imaginatie la constructie.

Pentru UTA Arad este prima victorie in Gruia dupa 47 de ani, mai precis de la un 1-0 inregistrat in 1973 prin golul lui Attila Kun.

UTA urca pe locul cinci in clasament dupa 11 etape, in timp ce echipa lui Dan Petrescu ramane pe trei.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu (Zunic ’87), Burcă, Camora – Itu (Debeljuh ’46), Soares (Djokovic ’82), Păun – Chipciu (Costache ’72), Rondon (Vojtus ’82), Pereira. Antrenor: Dan Petrescu.

UTA: Iacob – Roumpoulakou, Benga, Da Silva, Tomozei – Miculescu (Buhăcianu ’46), Roşu, Albu, Tescan (Popescu ‘90+4) – Hora (Melinte ’87), Morar (Rus ’72). Antrenor: Laszlo Balint.

Cartonaşe galbene: Zunic ‘90+3 / Buhăcianu ’50, Roşu ’86, Tescan ‘90+4.

Arbitri: Iulian Călin - George Neacşu, Romică Bîrdeş - Robert Avram.



CFR Cluj – UTA 0-1. Hora aduce victoria in Gruia si aradenii sunt pe loc de playoff