Liga 1

CFR Cluj s-a impus pe Arena Nationala cu Dinamo

Dinamo a pierdut partida din etapa a opta cu CFR CLuj, meci disputat pe Arena Nationala din Bucuresti. Singurul gol al meciului a fost marcat de Rui Pedro în startul reprizei secunde. Dinamo a alergat dupa egalare, dar a ratat cel putin trei sanse clare de gol pe final.

Noul gazon de pe Arena Nationala a fost pe placul feroviarilor care s-au simtit ca acasa la Bucuresti. CFR Cluj a aratat mai bine în teren, s-a miscat mai bine si chiar a reusit sa creeze mai multe faze periculoase la poarta adversa, mai ales în prima repriza.

În timp ce emotiile cresteau în intensitate la poarta lui Balgradean, dinamovistii au aratat un joc apatic, concentrat mai mult pe aparare în fata ofensivei sustinute a ardelenilor. Campioana a presat în continuu, dar pâna la pauza Balgradean nu s-a lasat învins.

Evolutia excelenta a portarului dinamovist a cedat pentru un moment în repriza a doua, oaspetii deschizând scorul în minutul 63. Ivo Pinto a pasat excelent de pe dreapta din alergare pentru Rui Pedro, care a înscris superb cu capul, la doar câteva minute dupa ce a intrat pe teren.

Dinamo a început treptat sa dea semne de viata. Mai întâi prin suturile puternice de la distanta expediate de Boubacar, pentru ca apoi Alexe si Dragos Grigore sa-si treaca în cont doua mari ocazii de egalare. Cu un sfert de ora înainte de final, câinii rosii au cerut penalty pentru un presupus hent în careu al clujenilor. dar nici macar reluarile televiziunii n-au reusit sa confirme ca Piccolo aatins mingea cu mâna.

Ultimele minute au fost de foc la poarta lui Felgueiras, dupa ce clujenii au cedat aproape de tot initiativa. Elevii lui Bonetti s-au întrecut însa în ocazii rarisime, reusind sa trimita departe de tinta din pozitii clare de gol.

Dinamo: Balgradean - Nica, Luchin, Grigore, Pulhac - Munteanu - Alexe (S. Filip '70), Boubacar, Matei (Axente '86), Curtean - Tucudean. Antrenor: Dario Bonetti.

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora - Muresan, Godemeche - Sougou, Bastos (Luis Alberto '75), Valente (Rui Pedro '52) - Kapetanos (Bjelanovici '80). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: Munteanu '9, Boubacar '35 / Piccolo '27, Godemeche '45+2

Arbitri: Marius Avram (central) - Vasile Marinescu, Mircea Orbulet (asistenti) - Augustus Constantin (rezerva) Observatori: Ionut Calancea, Aron Huzu.

Înainte de începerea partidei, s-a tinut un minut de reculegere în memoria fostului fundas al echipei Dinamo, Constantin Stefan, care a decedat recent, la vârsta de 73 de ani.

La meci au asistat aproximativ de 6.000 spectatori.



CFR Cluj s-a impus pe Arena Nationala cu Dinamo