Liga 1

CFR Cluj – Rapid 2-2. Final tensionat în Gruia, cu gol anulat gazdelor și o mare ratară a giuleștenilor

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

Prima etapă din faza playoff a campionatului de Liga 1 s-a încheiat, duminică seara, în Gruia, cu un egal spectaculos între CFR Cluj și Rapid.

Gazdele au condus în două rânduri, dar de fiecare dată giuleștenii au reușit egalarea. Finalul s-a jucat pe contre, ambele echipe trecând pe lângă lovitura decisivă.

Meciul a început abrupt cu primul gol marcat de Janga din penalty, în minutul 4. O lovitură de la 11 metri pe care același jucător o obținuse la un duel cu portarul Moldovan. Acesta nici nu s-a mai aruncat după minge la penalty, fiind țintuit pe linia porții.

Rapid a reacționat repede egalând scorul după doar șapte minute prin Kait. Jucătorul din Estonia a trimis în poartă din pasa lui Onea de la limita terenului.

Prima repriză s-a încheiat cu CFR Cluj, după ce Boateng a finalizat cu o execuție din interiorul careului. O fază pornită de la o aruncare de la margine a lui Camora, apărătorii Rapidului nereușind să respingă balonul în șase metri.

Rapid a egalat la 2-2 prin Onea în debutul părții secunde. Fundașul dreapta a pătruns în careu și, fără să fie atacat de nimeni, a trimis plasat la colțul lung.

În minutul 90 controversa și-a făcut loc în Gruia, după ce gazdele au marcat, dar golul a fost anulat cu semnalizare de la margine. S-a intervenit din camera VAR și decizia a fost păstrată.

La reluarea meciului Rapid a ratat o șansă incredibilă prin Costache și Ioniță, doi foști jucători de la CFR cărora parcă le-a fost frică să înscrie în Gruia.

CFR Cluj pierde contactul în clasament cu Farul după acest 2-2.

Caseta tehnică

CFR Cluj: Scuffet - C. Manea (Braun 59), Yuri, A. Burcă, Camora (Peteleu 59) - C. Deac (Maglica 69), Muhar, Boateng, E. Krasniqi – Janga (Yeboah 89), Petrila (Biriligea 59). Antrenor: Dan Petrescu.

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Al. Albu, Kait, Pănoiu – Sefer (Bamgboye 77), Dugandzic, Costache (A. Ioniţă 90+2). Antrenor: Adrian Mutu.

Cartonaşe galbene: C. Manea 6, E. Krasniqi 81.

Arbitri: Andrei Florin Chivulete – Ovidiu Artene, Andrei Constantinescu.



CFR Cluj – Rapid 2-2. Final tensionat în Gruia, cu gol anulat gazdelor și o mare ratară a giuleștenilor