Liga 1

CFR Cluj câștigă cu 4-2, aproape să piardă la „masa verde”

CFR Cluj a câștigat sâmbătă seara meciul jucat pe teren propriu cu CS Mioveni, 4-2. Din cauza problemelor cu instalația de nocturnă, care au durat 40 de minute, clujenii au fost la douăzeci de minute distanță să piardă la „masa verde”.

CFR conducea în repriza a doua cu 3-2, când luminile de pe stadion au început să se diminueze în intensitate. În ciuda eforturilor organizatorilor de a le închide și deschide repetat, becurile nu au revenit la capacitatea maximă decât după 40 de minute. Regulamentul prevede ca, dacă nocturna nu funcționeză timp de 60 de minute, echipa gazdă pierde la „masa verde”

Nu au fost până acum probleme niciodată cu nocturna la Cluj, se pare că aceasta a fost cauzată de probleme de tensiune din cauza unei furnuni de vară locale.

„E prima dată de când sunt în fotbal și pățesc așa ceva. Sper să nu se mai întâmple. Dacă pierdeam din cauza nocturnei...”, a spus după meci antrenorul Dan Petrescu.

Organizatorii au confirmat după meci problemele cu curentul electric din cauza furtunii și au afirmat că energia electrică a putut fi restaurată grație generatorului, promițând că „așa ceva nu se va mai repeta”.

Meciul a fost dominat de CFR, iar Mioveni a expediat două șuturi pe poartă, ambele oprindu-se în plasă. Dar primul șut pe poartă a însemnat deschiderea scorului de către Mioveni, chiar în minutul 7, după o gafă în apărare a lui Bordeianu, taxată de Rusu.

CFR a început să preseze, iar Debeljuh a marcat în minutele 34 sși 38. Clujenii au beneficiat de arbitrajul video și au primit un penalty transformat de Deac, pentru a se desprinde la 3-1. Rusu a marcat al doilea gol pentru oaspeți, în momentul în care instalația de nocturnă a început să cedeze. 40 de minute mai târziu, meciul s-a reulat, iar Hoban a înscris pentru 4-2.

Grație acestei victorii, CFR urcă temporar pe un loc de playoff în Liga 1.



CFR Cluj câștigă cu 4-2, aproape să piardă la „masa verde”