Liga 1

CFR Cluj, campioana Romaniei pentru al patrulea an consecutiv!

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Echipa CFR Cluj a castigat in deplasare cu FC Botosani prin golul marcat de Andrei Burca in minutul 52 si a cucerit titlul in CASA Liga 1 pentru al patrulea sezon la rand, primul cu Edi Iordanescu pe banca tehnica. CFR Cluj ajunge la sapte titluri in Liga 1, dupa cele castigate in 2008, 2010, 2012, 2018, 2019 si 2020.

Asa am trait Botosani - CFR Cluj

Pentru CFR Cluj este al saptelea titlu al Romaniei din istorie, al saptelea campionat castigat in ultimii 14 ani.

CFR Cluj a dominat inceputul meciului de la Botosani, insa prima ocazie la poarta lui Pap a venit abia in minutul 29.

Portarul gazdelor a respins in extremis cu o mana sutul lui Manea din afara careului.

Botosaniul a avut aparitii sporadice in careul liderului, insa cea mai mare ocazie a fost ratata dupa o faza care nu anunta nimic.

O actiune in banda urmata de un sut in forta trimis de fundasul stanga Tiganasu. Bara l-a salvat pe lituanianul Arlauskis, revenit cu aceasta ocazie intre buturile celor de la CFR Cluj.

Pana la pauza cei de la CFR au mai avut doua suturi spre poarta prin Paun.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru CFR, echipa oaspete deschizand scorul prin Burca in urma unui corner, in minutul 53.

Ocazie mare de 0-2 ratata de Costache in minutul 68 singur cu portarul Pap. Acesta a blocat in extremis sutul trimis din apropiere.

Botosani a oferit o replica palida concretizata intr-o singura faza demna de retinut la lovitura de cap a lui Fili din minutul 90, in urma unui corner pe care tot el il obtinuse.

Al Mawas a fost aproape de gol in prelungirile partidei dupa o demarcare la limita offside-ului. Arlauskis a blocat providential. In urma cornerului rezultat cei de la CFR au iesit pe contraatac prin Rondon in conditiile in care portarul Pap urcase in careul advers. Mingea trimisa de atacantul din Venezuela a trecut pe langa poarta gazdelor.

Caseta tehnica

FC Botoşani: Pap - Braun, Chindriş (Târşa '82), Şeroni (Tîrcoveanu '62), Ţigănaşu - Caia (Meleke '4), E. Florescu (Patache '82), E. Papa - Ashkovski (Fili '63), Ongenda, Al Mawas. Antrenor: Marius Croitoru.

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Sigurjonsson (Hoban '76), Bordeianu, M. Gîdea (Păun '4/Pereira '84) - Deac (Chipciu '85), Debeljuh (Rondon '85), Costache. Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaş galben: Camora '79.

Meciul a fost arbitrat de Sebastian Colţescu.



CFR Cluj, campioana Romaniei pentru al patrulea an consecutiv!