Liga 1

CFR Cluj, campioana Romaniei pentru al doilea an consecutiv

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Echipa CFR Cluj a cucerit, duminica, al cincilea titlu din istorie si al doilea consecutiv dupa 1-0 pe teren propriu cu Craiova.

Intr-o arena din Gruia luata cu asalt de fanii celor de la CFR Cluj, echipa gazda a rezolvat rapid istoria meciului cu o echipa a Craiovei ramasa fara orizont in acest final de sezon.

Era doar minutul 12 cand Kelic l-a faultat in propriul careu pe Paun si centralul Hategan a dictat lovitura de la 11 metri.

Culio a transformat pentru 1-0 de la punctul cu var si CFR Cluj prelua conducerea dupa un scenariu devenit de acum clasic.

Un avantaj pe care formatia lui Dan Petrescu l-a pastrat pana la final, in pofida a catorva ocazii mari ratate de Craiova.

Kelic cu capul din sase metri si Baicu la ultima faza cu sut peste poarta au ratat cele mai mari sanse pentru formatia din Banie inainte ca fanii CFR-ului sa invadeze terenului declansand sarbatoarea cuceririi celui de-al cincilea titlu din istorie.

Un titlu care o trimite pe CFR Cluj in primul tur preliminar din Liga Campionilor, o aventura europeana care va incepe in miezul verii si care speram sa nu se mai termine rusinos precum sezonul trecut pentru cine isi mai aminteste de amatorii de la Dudelange, prima echipa din Luxemburg ajunsa in grupele unei competitii europene.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Djokovici (Hoban '88), Bordeianu, Culio - Deac, Omrani (Ţucudean '75), Păun (Costache '61). Antrenor: Dan Petrescu;

U Craiova: Pigliacelli - Dimitrov, Donkor (Acka '46), Kelici, Briceag - Mateiu, Fedele, Cicâldău - Bărbuţ, A. Cristea (Fortes '520, Baicu. Antrenor Corneliu Papură;

Cartonaşe galbene: Djokovici '34, Boli '71 / Donkor '37, Kelici '47;

Arbitru: Ovidiu Haţegan.



CFR Cluj, campioana Romaniei pentru al doilea an consecutiv