Liga 1

CFR Cluj a luat punctele cu ultima clasata

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Liderul CFR Cluj a fortat atat cat era nevoie pentru a castiga meciul cu ultima clasata Academica Clinceni, scor 2-0 (2-0), luni seara, in ultimul meci al etapei a 17-a in CASA Liga 1.

Un rezultat stabilit inca dinaintea pauzei in urma golurilor marcate de Valentin Costache (min.6) si Runar Sigurjonsson (min.34).

Dupa ce a scuturat plasa portii lui Gabriel Ureche cu un sut sanatos, fostul dinamovist Costache a centrat decisiv pentru reluarea de cap a lui Sigurjonsson.

O prima repriza in care, paradoxal, cei de la Academica Clinceni au avut mai multe lovituri de la colt comparativ cu CFR Cluj. Raportul a fost de 3 la 1 in favoarea ilfovenilor.

CFR Cluj a ratat in partea secunda desprinderea pe tabela. Ureche a intervenit salvator la sutul lui Billel Omrani din minutul 57.

Acelasi Ureche l-a blocat in extremis un minut mai tarziu pe Hadi Sacko, acesta fiind lasat singur cu portarul de pasa lui Ciprian Deac.

Sacko avea sa fie inlocuit ulterior de Dan Petrescu, iar croatul Gabriel Debeljuh, cel intrat in locul atacantului de 27 de ani din Mali a irosit si el o sansa buna de gol pe final de meci.

CFR Cluj acumuleaza 45 de puncte in clasament si reface diferenta de opt puncte fata de principala urmaritoare, FCSB.

Academica Clinceni ramane ultima fara nicio victorie obtinuta in 17 etape.

Runda urmatoare ilfovenii joaca pe teren propriu cu Dinamo intr-un duel al ultimelor doua clasate in Liga 1. Va fi un meci de neratat.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Hindrich - Susic, Bouhenna, Cestor, Fl. Ştefan - Deac (Gîdea '87), Boateng, Sigurjonsson (Păun '69) - Sacko (Debeljuh '69), Omrani (Chipciu '78), Costache (Bordeianu '78). Antrenor: Dan Petrescu.

Clinceni: Ureche - Pashov, Bilali, Patriche, Holzmann - Cascini (Filip'69), Chandarov (Dumitrache '84)- R. Ion, Gavra (Cioiu '69), De Amorim (Goma '87) - Vellios. Antrenor: Ionuţ Chirilă.

Cartonaş galben: De Amorim '25.

Arbitri: Ionut Coza (central) - Vlad Bârleanu si Florin Pucheanu (asistenti).



CFR Cluj a luat punctele cu ultima clasata