Liga 1

Certificatul verde obligatoriu in Liga 1

Sursă foto: twitter.com/

FRF a anuntat, miercuri, dupa o sedinta in regim de urgenta ca certificatul verde covid devine obligatoriu pentru jucatorii care evolueaza in prima liga de fotbal a Romaniei.

"Echipele vor trimite la FRF (medical@frf.ro) si, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componentii clubului care au fost testati RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID. Acesta trebuie sa contina numele, prenumele, functia, data recoltarii testului, tipul de test efectuat si rezultatul.

"De asemenea, trebuie trimis si un document cu buletinele de analiza scanate, precum si deciziile DSP in urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va mentine pe toata durata competitiei.

"Suplimentar fata de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecarei persoane din delegatia unei echipe (staff + jucatori + alti oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectiva.

"Astfel, pentru jucatori, Certificatul Verde (QR code) trebuie sa fie anexat carnetului de joc (la fel ca si viza medicala – conditie pentru dreptul de joc), arbitrul avand obligatia verificarii acestor documente. Pentru evitarea oricarui dubiu, doar in situatia jocurilor la care participa jucatori minori (exceptati de la testare), obligatia prezentarii QR Code-urilor se aplica doar pentru membrii delegatiei (staff+jucatori+alti oficiali) majori", se arata in hotararea Comitetului de Urgenta al FRF.



Certificatul verde obligatoriu in Liga 1