Liga 1

Cel mai echilibrat final de sezon din ultimii 39 ani

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Titlul de campioana a Romaniei din acest sezon se va juca strans pana in etapa finala, nu mai putin de trei echipe aflandu-se in lupta cu sanse reale la titlu inaintea ultimelor doua runde programate.

Viitorul si Steaua se afla la egalitate de puncte (38), in timp ce Dinamo vine puternic din urma dupa victoria din derby, cu 36 puncte.

In acest sezon avem asadar cel mai strans final de campionat din ultimii 39 ani, cu primele trei echipe cuprinse in doar doua puncte, cu doua etape ramase de disputat.

Precedentul s-a consemnat în ediţia 1977-1978, în care Steaua, antrenată de Emerich Jenei, s-a impus la golaveraj în faţa celor de la FC Arges, echipa lui Nicolae Dobrin pe care o antrena la momentul respectiv Florin Halagian. Poli Timisoara incheia atunci pe locul al treilea, la trei puncte de Steaua si FC Arges.

In istoria recenta a Ligii 1 cea mai mica diferenta intre primele doua clasate s-a consemnat in sezonul 2009/2010, cand CFR Cluj a obtinut titlul pentru trei puncte in fata celor de la Unirea Urziceni.



Cel mai echilibrat final de sezon din ultimii 39 ani