Ceahlaul Piatra Neamt

Gheorghe Stefan: "Nu exista riscul sa nu inceapa campionatul"

Presedintele de onoare al clubului Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a declarat, luni, ca nu exista riscul ca editia 2009-2010 a Ligii I sa nu inceapa la data prevazuta in ciuda litigiului dintre Liga Profesionista de Fotbal si ANAF.

"Nu cred ca exista riscul sa nu inceapa campionatul pentru ca nu isi permite nimeni sa faca lucruri de genul asta. Nu stiu ce probleme sunt, dar eu spun ca se va disputa campionatul. Suta la suta se joaca", a spus Stefan care a fost prezent, luni, la intalnirea dintre conducerea LPF si reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Gheorghe Stefan sustine ca nu cunoaste exact ce probleme exista intre ANAF si LPF, dar afirma ca Ceahlaul Piatra Neamt este la zi cu plata impozitelor si taxelor catre stat. "Domnul Dragomir stie de ce nu s-a ajuns la un acord cu ANAF inca de azi. Nu cunosc ce solicita ANAF. Noi nu suntem in cauza, Ceahlaul este cu toate impozitele platite la zi, avem certificate fiscale, ni s-a acordat si licenta. Nu stiu ce probleme sunt la alte cluburi", a mentionat oficialul gruparii nou-promovate in Liga I.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, ca nu a ajuns la nicio intelegere cu reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala dupa primele negocieri care au avut loc la sediul LPF, precizand ca in zilele urmatoare vor avea loc noi intalniri. "Daca nu ajungem la nicio concluzie cu ANAF nu va incepe campionatul pe 1 august. Deocamdata nu am ajuns la o intelegere, a fost doar o prima intalnire. Vor fi runde de negocieri non-stop de acum inainte", a spus Dragomir.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis, marti, 7 iulie, un comunicat, in care precizeaza ca veniturile obtinute de persoanele cu care cluburile de fotbal au incheiat conventii civile, respectiv sportivii si personalul tehnic si administrativ, sunt de natura salariala si ar fi trebuit sa fie impozitate ca atare. Potrivit ANAF, conventiile cu sportivii arata ca acestia nu deruleaza o activitate intamplatoare, conjuncturala, care sa poata fi considerata independenta, o conditie pentru incheierea unui parteneriat de acest fel.

Mediafax



Gheorghe Stefan: "Nu exista riscul sa nu inceapa campionatul"