Liga 1

Ceahlaul complica lupta din subsolul Ligii 1

Ceahlaul Piatra Neamt a invins cu 2-0 in deplasarea de la Brasov si a egalat-o la puncte pe Rapid in clasamentul Ligii 1, cu 9 etape inainte de finalul campionatului. Istoria partidei s-a scris in minutul 9, cand Gabi Matei a fost eliminat de Sebastian Coltescu, iar Vlad Achim a transformat cu mult calm penaltiul acordat de centralul craiovean. Doru Popadiuc a inscris primul sau gol in aceasta editie a Ligii 1.

Nemtenii au avut un start indraznet de meci, amenintand pentru prima data poarta lui Iacob prin Doru Popadiuc. Internationalul de tineret a fost angajat in careu de capitanul Vlad Achim, dar a finalizat in plasa laterala.

In minutul 9, Sebastian Chitosca s-a desprins de marcajul lui Gabi Matei si a fost faultat in postura de ultim aparator de fostul jucator al Stelei. Sebastian Coltescu a indicat punctul cu var, iar Matei a fost eliminat de la gazde. Vlad Achim a transformat pentru 1-0 in favoarea gruparii nemtene.

Echipa lui Ze Maria a insistat in atac si a fost nevoie de doua interventii de exceptie ale goalkeeperului Florin Iacob pentru ca scorul sa ramana neschimbat.

La mijlocul reprizei, Marian Constantinescu a fost blocat in situatie de unu la unu de Calancea, dupa o pasa primita de la mijlocul terenului de la Cristian Ganea.

Tot Constantinescu, dupa reluarea jocului, a finalizat cu sut in cros o minge primita in interiorul careului. Executia acestuia a trecut destul de aproape de bara din dreapta lui Calancea.

Doru Popadiuc (69) a zguduit tranvsersala portii lui Daniel Mutu printr-un sut din zona punctului cu var. 

Avea sa fie faza ce anunta reusita de 2-0 a Ceahlaului. La urmatorul atac, Popadiuc a castigat prim-planul in fata lui Marian Constantinescu si a finalizat cu gol o cursa desfasurata in flancul stang.

FC Brasov: Fl. Iacob (D. Mutu 38) - G. Matei, Novakovic, L. Goian, Cr. Ganea - Leko, Juric, Zlomislic (Novak 75), Aganovic - Constantinescu, L. Ganea (Bencun 46)

Rezerve: Mutu, Novak, Artjunin, Moraru, Ciocalteu, Bencum, Tara

Ceahlaul: Calancea - Al. Ichim, Markovic, Wellyson, Tabacariu - Chitosca, Popadiuc (Ad. Gheorghiu 82), Al. Achim, Stefanescu (R. Gorea 80) - Chirieletti, Carjan (V. Balint 66)

Rezerve: Jovic, Gorea, V. Balint, Kneif, Gheorghiu, Margina, Draghiceanu

Arbitru: Sebastian Coltescu (Craiova)

Cartonase galbene: Cr. Ganea 29, L. Goian 40, Leko 72/ Tabacariu 47, D. Popadiuc 57

Cartonase rosii: G. Matei 9

Stadion: Silviu Ploesteanu (Brasov)



Ceahlaul complica lupta din subsolul Ligii 1