Liga 1

Cat au pierdut cluburile din Liga 1 pe fondul pandemiei de coronavirus

Fotbalul din Romania este suspendat la fel ca aproape in intreaga lume din cauza pandemiei de coroanvirus si oamenii implicati incep sa evalueze pierderile.

Mihai Rotaru, patronul echipei CS Universitatea Craiova, considera ca toti actorii implicati in fenomenul fotbalistic vor fi afectati intr-o masura mai mica sau mai mare.

“Fara discutie ca toata lumea va iesi avariata din aceasta perioada. Acum unii vor iesi mai avariati si altii mai putin avariati. Sper din tot sufletul sa nu fie cazul de faliment”, a declarat Rotaru la Telekom Sport.

Acesta estimeaza in acest moment o pierdere de 8% pentru majoritatea cluburilor si ca totul depinde de reluarea campionatului, respectiv de intrarea ultimei transe din drepturile de televizare. Adica 8-9 procente dupa cum spune Mihai Rotaru.

In ceea ce priveste situatia de la clubul pe care il conduce, patronul de la CS Universitatea Craiova spune ca situatia inca e stabila.

“Nu am redus salariul pe luna aprilie sau mai. Financiar suntem la suprafata apei, ca sa zic asa, adica avem o rezerva. Avem bugetul facut pana in iunie 2021. Suntem acoperiti, cu conditia sa se reia competitia si sa se incheie actualul sezon, iar cel urmator sa se desfasoare integral”, a mai spus patronul Craiovei din Liga 1.

LPF si FRF au elaborat un plan comun pentru reluarea competitiei din Liga 1, un plan care a fost transmis autoritatilor.

Meciurile din Liga 1 ar urma sa se desfasoare cu portile inchise, iar la stadion va fi permis accesul a maxim 125 de oameni. In acest numar sunt inclusi jucatorii, staff-urile tehnice, arbitrii, cadrele medicale, jurnalistii acreditati si copiii de mingi.

Mai mult decat atat, in protocolul intocmit de LPF si FRF se stipuleaza si ca jucatorii sa fie testati de coronavirus inaintea fiecarui meci disputat.

Romania iese din starea de urgenta pe 14 mai, iar dupa 15 mai incepand am intra intr-o faza de relaxare care ar permite reluarea antrenamentelor.Cat au pierdut cluburile din Liga 1 pe fondul pandemiei de coronavirus