Liga 1

Casa Liga 1, virusată până în mai?

Forurile superioare ale fotbalului romanesc au decis suspendarea Casei Liga 1 pana la data de 31 martie 2020, din cauza coronavirusului. Lucrurile se pot insa schimba la inceputul saptamanii viitoare.

Marti, FRF si LPF ar putea anunta prelungirea masurii de carantina a fotbalului romanesc.

Asltfel, se ia in considerare prelungirea suspendarii activitatii fotbalistice pana la final de aprilie sau chiar pana in mai.

Ramane de vazut ce se va decide, dar masura pare mai mult decat logica avand in vedere ca suspendarea pentru 31 mai a venit pe un fond mai scazut al epidemiei, aflat acum in crestere.

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020, anunta FRF pe site-ul oficial.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.Casa Liga 1, virusată până în mai?