Liga 1

"Cainii" sunt zen cu Stoican, dar pierd cu Chiajna si Brasov

Plecarea lui Mihai Teja nu a avut absolut niciun fel de efect asupra jocului practicat de Dinamo. Privit ca un fin psiholog la reintoarcerea in Stefan cel Mare, Flavius Stoican va avea de lucru in pauza cauzata de amicalul echipei nationale, dupa 0-3 cu Chiajna si 0-1 cu Brasov. "Cainii" au pierdut, sambata, scor 1-0, in deplasarea de la Brasov. Cele doua formatii si-au impartit aproape in mod egal ocaziile, gazdele avand un plus ofensiv in prima parte. Dinamo a ratat in repriza a doua prin Steliano Filip si Marius Alexe. Bencun, de la FC Brasov, a fost eliminat in minutul 74. Golul victoriei a venit cu cateva minute inainte de final. Dinamo ramane fara victorie sub Tampa din 2009. Lacheul Zotta si-a facut din nou datoria, interzicandu-le jucatorilor sa afiseze un banner cu "Vrem sa muncim! Stop rezilierii unilaterale!".

Startul partidei a fost precedat de un moment penibil ce l-a avut in prim-plan pe conducatorul "stegarilor", Constantin Zotta. Dupa ce a dat afara cu japca de la echipa o serie de jucatori, printre care si Mugurel Buga, Zotta a incercat sa distruga un banner cu care trebuiau sa se afiseze jucatorii Brasovului. 

Este vorba despre initiativa venita din partea AFAN in urma situatiei create sub Tampa. "Vrem sa muncim! Stop rezilierii unilaterale!", mesajul inscriptionat pe bannerele folosite in aceasta etapa de majoritatea echipelor. 

Gazdele au avut cele mai importante faze de poarta in primul sfert de ora. Marian Constantinescu a fost destul de aproape sa il surprinda pe Naumovski cu un sut din marginea careului. Apoi, Lucian Goian a irosit, la randul sau, o ocazie importanta la centrarea din corner a tanarului Cristian Ganea.

In minutul 19, Zlomislic a continuat cu o reluare imprecisa din zona punctului cu var, dupa o centrare expediata de Aganovic din banda dreapta.

Tabela a ramas intacta si dupa faza consumata zece minute mai tarziu, cand Constantinescu l-a lasat pe Aganovic singur cu Naumovski, iar croatul a strecut mingea pe langa goalkeeperul lui Dinamo, dar si alaturi de stalpul din stanga acestuia.

Prima parte s-a incheiat la poarta lui Iacob. Portarul Brasovului a avut nevoie de o interventie exacta la sutul lui Rotariu, care driblase doi jucatori in prealabil.

FC Brasov a cedat initiativa in actul secund. Steliano Filip putea deschide scorul, in minutul 65, printr-un sut puternic trimis de la 25 de metri, deviat foarte aproape de bara din dreapta de un aparator al "stegarilor".

Florin Iacob a scapat si in fata lui Alexe, zece minute mai tarziu, dupa o contra taioasa a "cainilor".

La urmatoarea faza, brasovenii au ramas cu un om mai putin. Croatul Marko Bencun a fost eliminat pentru cumul de cartonase.

Brasovenii au pus mana pe toate cele 3 puncte la o faza care nu anunta nimic. Ganea a trimis din lovitura libera careul advers, Machado a gresit la marcaj, iar Naumovski a privit neputincios cum se scurge mingea in plasa.

FC Brasov: Fl. Iacob - G. Matei, Novakovic, L. Goian, Cr. Ganea - Leko, Juric, Zlomislic - Aganovic (Ad. Ciocalteu 90+4), M. Constantinescu (S. Moraru 90+1), Bencum

Rezerve: Mutu, Artjunin, Barna, Moraru, Botia, Tara

Dinamo: Naumovski - Fai, Machado, Bunoza, S. Filip - Elhamed, N. Grigore - Rotariu (M. Alexe 60), Cristescu (M. Niculae 79), Grozav (B. Gavrila 73) - Bilinski

Rezerve: Marc, Serginho, Durimel, Boubacar, Gavrila, Alexe, M. Niculae

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei - Satu Mare)

Cartonase galbene: Bencum 24, Juric 86, S. Moraru 90+2/ N. Grigore 26, S. Filip 70

Cartonase rosii: Bencun 74

Stadion: Silviu Ploesteanu (Brasov)



"Cainii" sunt zen cu Stoican, dar pierd cu Chiajna si Brasov