Liga 1

Botosaniul urca pe primul loc dupa 5-1 cu Sepsi

Sursă foto: fcbotosani.ro

Victorie categorica pentru FC Botosani, vineri seara, in meciul sustinut pe teren propriul cu nou-promovata Sepsi Sf.Gheorghe, in etapa a 3-a din Liga 1 Betano. Un 5-1 la finalul caruia echipa din Moldova urca pe primul loc al clasamentului. Meciul a fost live text aici.

Tabela s-a modificat dupa doar 49 de secunde scurse de la primul fluier al centralului Catalin Popa.

Gazdele au beneficiat de un corner, iar fundasul Miron trimitea mingea in poarta dupa o respingere a oaspetilor.

Scorul a devenit 2-0 in minutul 15. Golofca a centrat din stanga si Bus a reluat decisiv cu capul in dreapta portarului de la Sepsi. O lovitura de cap fulgeratoare din dreptul punctului cu var de la 11 metri.

Trei minute mai tarziu tanarul Morutan rata de putin poarta cu un sut din centrul careului la o faza iminenta de gol.

Repriza secunda a inceput cum nu se poate mai rau pentru oaspeti, Astafei fiind eliminat cu rosu direct pentru o lovitura cu cotul aplicata in saritura lui Musat.

Botosaniul a profitat de superioritatea numerica creata si Bus reusea dubla ducand scorul la 3-0 in minutul 58 dupa un contraatac in flancul drept.

Gazdele au mai avut o bara prin Musat in minutul 74, dupa care cei de la Sepsi au redus din diferenta prin Patrick Petre cu un sut din lovitura libera.

Reactia de orgoliu a moldovenilor nu a intarziat sa apara si Leonard Fulop a inchis tabela la un minut dupa golul oaspetilor cu o reluare din careu. Intr-o prima faza Golofca sutase in bara.

Caseta tehnica

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Tincu, Cucus – Buş (Roman '61), Moruţan (Fulop '68), Golofca – D. Popa (Ciaccheri '69). Antrenor: Costel Enache.

Sepsi: Niczuly – Burlacu, Ursus, Oros, Dumbravăs – Ghinga, Cl. Herea (Papsys '51) – Astafei, Fulop (Thiaw '24), P. Petre – Hadnagy (Veresz '62). Antrenor: Valentin Suciu.

Cartonaşe galbene: Cucu '25, Popa '32, Muşat '36 / Dumbravă '20, Ursu '45.

Cartonaş roşu: Astafei '47.

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa de Catalin Popa.



Botosaniul urca pe primul loc dupa 5-1 cu Sepsi