Liga 1

Botosaniul in vacanta, Pandurii puncteaza in clasament

Pandurii a mers la Botosani cu gandul la un punct si au dus la bun sfarsit aceasta misiune, scor 1-1, la capatul unei partide in care moldovenii au aratat modest pentru o formatie care aspira la cupele europene. Primul rezultat de egalitate consemnat in istoria confruntarilor directe dintre cele doua grupari. Botosaniul a ratat sansa de a trece peste CSU in clasament. Baietii lui Edi Iordanescu, intre timp, au mai pus o caramida in lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ambele reusite ale intalnirii, furnizate de Acsinte (32) si Cordos (24), s-au inregistrat in urma unor faze fixe.

Prima faza de poarta a insemnat si prima reusita a confruntarii de la Botosani, dupa ce Andrei Cordos (24) a aparut bine in marginea careului mic si a reluat imparabil cu capul pentru 0-1. 

Botosanenii au contestat indelung decizia brigazii de arbitri, conduse de Ovidiu Hategan, care a dictat lovitura libera in urma unui hent comis de Florin Acsinte. Mai mult, pozitia din care a inscris fundasul oaspetilor a fost una suspecta de ofsaid.

Avantajul formatiei pregatite de Edi Iordanescu nu a tinut foarte mult. In minutul 32, Croitoru a centrat exemplar din faza fixa, iar Acsinte, nepermis de liber in careu, a deviat cu capul pe spate, mingea izbind plasa laterala.

Cu putin timp inainte de pauza, Andrei Cordos a fost aproape de dubla, la capatul unei contre taioase a oltenilor.

Attila Hadnagy a avut cele mai importante ocazii ale reprizei secunde. In prima faza, atacantul Botosaniului a deviat defectuos de pe 6 metri o minge pusa pe tava de Acsinte.

La mijlocul reprizei, Hadnagy nu a putut profita de respingerea neglijenta, in fata, a portarului Mingote. Fostul jucator al Brasovului a ratat desprinderea intr-o situatie iminenta de gol.

FC Botosani: Lazar - Patache, Oltean, Tincu, Acsinte - Danci, Vasvari - Batin, Croitoru (Cl. Codoban 80), Martinus (P. Ivanovici 60) - Hadnagy (Ngankam 72)

Rezerve: Tiut, Ivanovici, Rosu, Codoban, Roussel, Browne, Homei

Pandurii: Mingote - Ungurusan, Cordos, Vasiljevic, Momcilovic - Nicoara, Anton, Mrzljak, Radut (Elton 84) - Shalaj (Grecu 79), Roman (Buleica 63)

Rezerve: Stanca, Grecu, Matulevicius, Buleica, Elton, Erico, Pitian

Arbitru: Ovidiu Hategan (Arad)

Cartonase galbene: Fl. Acsinte 25, Sg. Oltean 45+1, Tincu 83/ Nicoara 45, Momcilovic 46, Ungurusan 76

Cartonase rosii: -

Stadion: Municipal (Botosani)



Botosaniul in vacanta, Pandurii puncteaza in clasament