Liga 1

Botosani isi pastreaza primul loc in Liga 1 dupa 3-1 cu Voluntari

Sursă foto: facebook.com/fcbotosani

FC Botosani, revelatia inceputului de sezon in Liga 1 Betano, a castigat intalnirea cu FC Voluntari din deplasare, scor 3-1, si ajunge la zece puncte in clasament dupa patru etape. Meciul a fost live text aici.

Partida disputata pe arena Ilie Oana din Ploiesti cu FC Voluntari in postura de gazda s-a jucat cu garda jos inca de la inceput, ambele echipe oferind un fotbal super ofensiv.

Contrar cursului jocului dupa un inceput mai bun al gazdelor, Botosaniul a deschis scorul prin Golofca in minutul 10. Acesta a profitat de o preluare gresita a lui Bus la centrarea lui Morutan din flancul stang si l-a invins pe Balauru cu un sut la coltul lung.

Oaspetii au ratat desprinderea pe tabela in minutul 19 la capatul unui contraatac purtat de Golofca in flancul stang. Morutan si Popa au ratat din fata portii remarcandu-l pe Balauru.

Voluntariul avea sa egaleze in minutul 34 prin Vodut la o faza extrem de rapida de atac. Deac a centrat in careu pentru Parcalabu si acesta l-a servit ideal in fata portii pe Vodut.

Chiar si asa, oaspetii au intrat in avantaj la cabine dupa reusita lui Golofca din prelungirile primei reprize, la o faza suspecta de offside.

Partea secunda a inceput furtunos cu o mare ocazie la poarta gazdelor. Popa rateaza golul trei pentru Botosani la o faza de contraatac. Mingea respinsa in fata de Balauru a ajuns la Morutan care s-a impiedicat de balon si a cazut cu fata pe minge,  o faza mai degraba de cascadaorii rasului.

Fulop, jucator intrat in locul lui Morutan in minutul 51, a avut nevoie de doar doua atingeri pentru a produce o ocazie si de alte trei minute pentru a marca dupa o preluare in careu si un sut la coltul lung.

Voluntariul s-a aruncat in atac si a ratat doua mari sanse prin Popescu in minutul 55, respectiv Vodut sase minute mai tarziu.

Finalul nu a fost lipsit de tensiune, Voluntariul ramanand cu doi jucatori mai putin pe teren. Mai intai Rauta a primit rosu direct pentru o intrare dura asupra lui Popa, dupa care in minutul 89 portarul Balauru a fost eliminat pentru injurii la adresa centralului Ovidiu Hategan.

Caseta tehnica

FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, Popescu, Olteanu – Novac (Tudorie '55), Răuţă – Pîrcălabu, Marinescu, Deac (Căpăţână '59) – Voduţ. Antrenor: Claudiu Niculescu.

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – Cucu, Tincu – Golofca (Serediuc '80), Moruţan (Fulop '51), Buş (Roman '63) – Popa. Antrenor: Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Balaur '25, Maftei '50, Marinescu '87 / Miron '1, Tincu '65

Cartonaşe roşii: Răuţă '82, Balauru '89

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Octavian Şovre, Sebastian Eugen Gheorghe - Iulian Dima



Botosani isi pastreaza primul loc in Liga 1 dupa 3-1 cu Voluntari