Liga 1

Botosani invinge Viitorul dintr-un penalty. S-a jucat in conditii de iarna grea

Sursă foto: https://www.facebook.com/viitorulfc/

In ultima partida a etapei a 18-a, FC Botosani a invins-o pe Viitorul, cu 1-0, printr-un gol marcat de Ongenda din penalty in prima repriza.

Meciul de la Botosani a inceput cu o intarziere de zece minute din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Organizatorii au facut eforturi sustinute pentru indepartarea stratului de zapada asternut cu generozitate pe suprafata de joc.

In cele din urma, centralul Marius Avram a fluierat startul partidei, terenul fiind unul decent pentru vremea potrivnica de afara.

Gazdele au parut inca de la inceput mai adapatate la conditiile vitrege si dupa un sfert de ora Roman obtinea lovitura de la 11 metri la o faza de atac ce parea compromisa.

Ofosu trimisese mingea destul de tare, dar Roman s-a incapatanat sa urmareasca luandu-i fata lui Ghita. Mijlocasul ofensiv al gazdelor a ciupit balonul cat sa-l pacaleasca pe Cabuz si sa forteze faultul.

Ongenda a transformat pentru 1-0 in minutul 17, cu o executie sigura sub transversala.

Acelasi Ongenda avea sa paraseasca terenul accidentat din minutul 29, cand i-a lasat locul in teren lui Ebenhofer.

Cea mai mare ocazie pentru Viitorul s-a produs in prelungirile primei reprizei la sutul lui Artean blocat de portarul Pap la coltul scurt.

In partea secunda Viitorul a atacat mai mult in cautarea egalarii, dar mai mult a macinat in gol.

Cea mai mare ocazie a apartinut gazdelor in finalul meciului, cand mingea a fost trimisa in bara dupa o faza fixa.

Botosani obtine prima victorie acasa dupa opt etape! Viitorul ramane fara victorie afara din luna iulie.

Reactii

”Sa-i iei patru puncte lui Gica (n.r. - Hagi) cred ca este o reusita si sunt mandru de acest lucru. Consider ca este o victorie pe deplin meritata”
(Marius Croitoru – FC Botosani)

Caseta tehnica

FC Botoşani: Pap – Patache, Haruţ, Chindriş, Ţigănaşu – Papa, Rodriguez – Ashkovski (Holzmann ’79), Ongenda (Ebenhofer ’33), M. Roman (Moussa ’59) – Ofosu. Antrenor: Marius Croitoru.

FC Viitorul: Căbuz – Mladen (Boboc ’76), Ţîru, Ghiţă, De Nooijer – Artean, V. Achim, Iacob (Ciobanu ’45) – Houri (Matei ’67) – Rivaldinho, L. Munteanu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonape galbene: Roman ’28, Pap ’56, Rodriguez ’62, Moussa ‘89 / Iacob ’27, Artean ‘71.

Partida a fost arbitrata de Marius Avram, care cu aceasta ocazie l-a egalat pe Ion Craciunescu la numarul de partide in Liga 1 (230 meciuri).



Botosani invinge Viitorul dintr-un penalty. S-a jucat in conditii de iarna grea