Liga 1

Avocatul care l-a scos din puscarie pe Dragomir: "E vinovat in cazul Craiova"

Dumitru Dragomir primeste vesti proaste din partea avocatului care a reusit sa-l scoata din arest in 1990. Ion "Puiu" Ionescu a studiat cu atentie dosarul excluderii Universitatii Craiova si a ajuns la concluzia ca membrii Comitetului Executiv sunt vinovati.
"Eu cred ca este vinovat atât el, cât și ceilalți membri ai Comitetului Executiv. Este vorba de încalcari ale unor drepturi constituționale. Primul este ca orice om, indiferent de ce hram poarta, are dreptul la aparare. Nu poți sa dezafiliezi o echipa fara sa-i dai dreptul sa se apere. Sa iei o astfel de decizie și sa nu-i dai dreptul sa se apere e ca și cum îi dai în cap fara sa știe omul de ce. E o mare greșeala. O alta vinovație pe care le-o gasesc celor care au luat aceasta masura se refera la faptul ca au votat dezafilierea Craiovei pe baza unui statut nou, care nu a fost înregistrat în instanțe. În momentul când FRF s-a înființat, s-a înființat pe baza unui statut, iar orice modificare de statut trebuie adusa la cunoștința instanței printr-o cerere. Nu poți sa votezi dezafilierea unei echipe pe baza unui statut care nu a primit OK-ul instanței de judecata", a spus Ion "Puiu" Ionescu pentru EVZ.

Principala scuza a membrilor Comitetului Executiv - riscul dezafilierii in cazul in care o echipa se adreseaza instantelor civile - a fost rapid spulberata de Ionescu.

"Chestia asta este stupida. Nu poți sa lipsești nicio persoana de dreptul de a se adresa justiției. Nu poți sa invoci faptul ca instanțele judecatorești nu pot sa ia masuri pentru ca tu, federație, ești afiliata la FIFA și UEFA și aceste organisme spun ca n-au voie sa intervina instanțele civile. Este o greșeala și nu știu de ce federațiile afiliate au permis acest lucru. Banuiesc ca singurul motiv pentru care UEFA și FIFA au pus aceasta îngradire este ca interesele lor, care sunt obscure, au facut sa rapeasca dreptul legitim constituțional al fiecarui om sa se adreseze unei instanțe de judecata", a mai spus Ionescu.

Onlinesport


Avocatul care l-a scos din puscarie pe Dragomir: "E vinovat in cazul Craiova"