Liga 1

Avancronica meciurilor de joi din etapa a 28-a

Joi se vor disputa ultimele trei partide din cadrul etapei cu numarul 28 a Ligii 1: UTA-Farul, Gloria Bistrita-Steaua si Unirea Urziceni-CFR Cluj.
UTA - Farul

Derby-ul disperarii va avea loc la Arad, unde UTA va intalni pe Farul Constanta, intr-o partida transmisa de Telesport de la ora 16:00 si arbitrata de Istvan Kovacs.

Gazdele au obtinut un rezultat de egalitate in ultima etapa, scor 1-1, in fata celor de la Ceahlaul Piatra Neamt, iar in ultimul meci disputat in fata propriilor suporteri, aradenii au invins Gloria Buzau cu 2-1.

Gabi Stan nu poate conta pentru acest meci pe Dorel Zaharia, suspendat din cauza cartonasului rosu obtinut in ultimele minute ale partidei disputata de UTA la Piatra Neamt.

Marinarii vin la Arad dupa doua remize albe, una in deplasare, la Urziceni si ultima, acasa cu Rapid, dar n-au mai castigat un meci de 7 etape.

Cele doua echipe, sunt despartite acum de doar doua puncte in clasament si ocupa locul 16, respectiv 15. In tur s-a impus echipa de la malul marii, cu 1-0, golul fiind inscris de Nanu in minutul 4 al meciului.

Gloria Bistrita - Steaua

Al doilea meci al zilei va incepe la ora 17:00, in direct pe National TV, la Reghin urmand sa se intalneasca Gloria Bistrita si Steaua.

Ardelenii au obtinut doua remize in ultimele partide jucate in campionat si nu au castigat decat un meci in acest mini-retur.

In tur a castigat Steaua cu 1-0, dar in ultimele doua partide disputate acasa de bistriteni s-a impus Gloria.

Elevii lui Marius Lacatus vin dupa 7 victorii consecutive in acesta primavara, reusind sa egaleze la puncte liderul clasamentului, CFR Cluj. Fiara nu va putea conta la Reghin pe Vali Badea, suspendat 2 etape de Comisia de disciplina pe baza probelor video pentru lovitura cu cotul din meciul cu Dacia Mioveni.

Meciul va fi arbitrat de Tiberiu Lajos, asistat la margine de Cristian Nica si Ionel Popa.

Unirea Urziceni - CFR Cluj

Ultimul meci al acestei etape intermediare va avea loc la Urziceni, Unirea urmand sa primeasca vizita celor de la CFR Cluj. Partida va incepe la ora 20:30 si va putea fi urmarita in direct pe Kanal D, la centru fiind delegat Ionica Serea.

In tur s-au impus “ardelenii” cu 2-0, prin reusitele suedezului Sandberg (29) si brazilianului Didi (39).

Ialomitenii au castigat cu 3-2 in ultima etapa, partida cu Poli Iasi disputata pe stadionul din Copou, un meci spectaculos cu 5 goluri, pentru Unirea marcand Bogdan Mara, de doua ori si Marius Onofras.

Clujenii au probleme de efectiv, Cadu fiind suspendat, iar portarul Lars Hirschfeld acuzand probleme la spate, locul celor doi fiind luat de Muresan, respectiv Stancioiu. Nici Sandberg nu va evolua in acest meci, el nefiind inclus in lot de Ioan Andone pentru deplasarea de la Urziceni.

Onlinesport: Irina Maxim


Avancronica meciurilor de joi din etapa a 28-a