Liga 1

Avancronica meciului U Craiova - Poli Iasi

Etapa inaugurala din Liga 1 se incheie cu meciul din Banie care le opune pe U Craiova si Poli Iasi.

Echipa craioveana a suferit o singura infrangere in scurta istorie a noului stadion din Banie, 0-1 cu FCSB in playoff-ul editiei precedente a Ligii 1. Oltenii au castigat sase meciuri si au obtinut alte trei meciuri.

Iesenii si-au recastigat peste vara denumirea istorica, iar din acest sezon revin la numele de Politehnica Iasi. Schimbare de nume a avut loc si la Craiova, echipa numindu-se oficial U Craiova 1948 CS.

Apasati aici pentru a vedea cotele oferite de Baumbet

De 12 ori s-au intalnit cele doua echipe in Liga 1 si pana acum nu s-a inregistrat nicio remiza, aviz amatorilor de pariuri care vizeaza un X solist la meciul de luni seara. Craiova a castigat opt meciuri, in timp ce gruparea din Copou s-a impus de patru ori.

Fosta CSM Poli Iasi a pierdut toate cele cinci meciuri disputate pe teren strain la cea dintai participare in playoff, sezonul precedent.

Una dintre aceste infrangeri a fost suferita chiar la Craiova, unde oltenii s-au impus cu 4-1 intr-un meci care l-a avut in prim plan pe Mitrita. Tanarul mijlocas isi trecea in cont cel dintai hattrick din cariera. De cealalta parte, Vlad Danale marca primul sau gol din cariera in Liga 1.

Ultima intalnire a avut loc chiar in etapa finala din playoff, cand Craiova a castigat la Iasi, cu 2-1.

La nivelul celor doua banci tehnice italianul Devis Mangia are procentaj suta la suta in fata lui Flavius Stoica, patru victorii din patru meciuri.

De asemenea, fost echipier la Universitatea Craiova, Stoican n-are nicio victorie in confruntarile cu echipa din Banie. In sapte meciuri a obtinut doar doua remize.



Avancronica meciului U Craiova - Poli Iasi