Liga 1

Avancronica Gaz Metan Medias - ASA Tg. Mures

Gaz Metan Medias si ASA Tg. Mures se intelnesc sambata de la ora 18:30 in etapa 1 a Ligii 1.

Medias a revenit in prima liga dupa ce a trecut de playofful de calificare. Va juca al 11-lea sezon in Liga 1.

Gazarii au transferat noua fotbalisti, dintre care sase au mai jucat intrecut la echipa. Mediasul a fost retrogradata in 2014/2015, desi a castigat in acel sezon ultimele 14 partide.

Cristian Pustai, antrenorul celor de la ASA, a declarat ca "dorim sa incepem bine campionatul. Acum stim sistemul cu sezon regulat urmat de playoff si playout, asa ca sper sa avem un parcurs cat mai bun".

De cealalta parte, ASA a schimbat mult echipa, are un lot cu multi jucatori noi, pornind o reconstructie aproape de la zero. Muresenii au de asemenea si un antrenor nou, Dario Bonetti, in care directorul sportiv gruparii crede foarte mult. Acesta are misiunea si experienta de a construi echipe noi, exact ceea ce ASA are nevoie la acest moment.

"Ne-am doritfoarte mult  un antrenor care are experienta in formarea unei noi echipe, a unui nou lot. Bonetti este un antrenor care stie si care a dovedit ca pune accent pe jucatorii tineri, pe care i-a format. A lucrat cu succes la Dinamo aproape doua sezoane. A fost una dintre propunerile mele de antrenor, pe care am sustinut-o si ma bucur ca am reusit sa-l aducem aici. Noi vom avea o echipa formata aproape de la zero, cu jucatori noi, o reconstructie totala, in conditiile date, intr-o limita de buget", a declarat directorul sportiv de la ASA, Daniel Stanciu.

Cel mai mare numar de goluri marcate intre cele doua echipe a fost in septembrie  2011, trei la numar, Medias castigand acasa cu 2-1

Cea mai mare diferenta de scor a fost in  2014, ASA a castigat acasa cu 2-0.

Cotele la pariuri sportive o arata favorita pe Gaz Metan. Fortuna ofera o cota de victorie a gazdelor de 1,9, iar pentru o surpriza a celor de la ASA este o cota de 4,2.



Avancronica Gaz Metan Medias - ASA Tg. Mures