Liga 1

Avam, prins in flagrant de un gardian. Federatia e la mijloc

Surse judiciare povestesc modul in care avocatul lui Vasile Avram a incercat, in arest, sa ii ofere fostului sef CCA sa semneze o hotarare a comitetului executiv din luna ianuarie. Un gardian a fost pe faza si i-a prins pe cei doi in flagrant.
In momentul in care a mers sa-si vada clientul la arest, ”avocatul Penciu, de fata cu celalalt coleg al sau, Alexandru Serban, a scos repede din geanta o hârtie stampilata pe care Avram ar fi trebuit sa o semneze. N-a mai apucat, pentru ca a aparut gardianul care i-a prins «în flagrant», confiscându-le hârtia”.

Despre ce hârtie era vorba? ”Era o hotarâre a Comitetului Executiv al Arbitrilor, din 25 ianuarie 2011, care era deja stampilata, dar nesemnata de nimeni si, tocmai de aceea, era nevoie de semnatura lui Avram. În fapt, era vorba despre o hotarâre prin care Comitetul Executiv al Federatiei îl împuternicea pe arbitrul Dan Petrescu sa se ocupe de delegarea arbitrilor si observatorilor în Liga I pentru sezonul 2011, pâna în vara.

Avocatul Penciu depusese deja, la dosarul cauzei, la instanta, când s-a mers la mandat, un draft cu mailul primit de la Federatie, de pe mailul secretarului Constantin Stefan. Luni dimineata, Penciu a mers la Federatie si a obtinut stampila pe hotârâre, de la un anume Ionescu (n.r. -audiat si el ieri), si, pe urma, a mers la arest, pentru ca Avram sa semneze”. Asta a fost tot. Ieri, Avram si cei doi avocati au fost pusi sub acuzare.

A fost o manevra a Federatiei pentru a-l scapa pe Avram sau pentru a-l înfunda mai rau? Sau, pur si simplu, este doar o manevra a procurorilor DNA care i-au destructurat apararea lui Avram cu o zi înainte de recurs? De ce a mai vrut Penciu sa aiba si semnatura lui Avram, care oricum era o manevra superflua? Nu se stie prea bine! Era Federatia descoperita? Asta însemna ca vor mai cadea multe capete.

A facut Penciu o manevra gresita sau este vorba despre un blat judiciar care, deocamdata, ne scapa? Cert este ca Parchetul a început ieri urmarirea penala împotriva lui Penciu, dar si a colegului sau „de bara” (si ”de client”), Alexandru Serban, care, întâmplator, era de fata când Penciu i-a dat lui Avram hotarârea sa o... ”postsemneze”. Iar Avram, pentru ca nici Nastrut nu-l mai apara, a ramas acum în... apararea goala.

Sursa: Ziarul Ring


Avam, prins in flagrant de un gardian. Federatia e la mijloc