Liga 1

Autocritica lui Razvan Lucescu: "E vina mea ca am pierdut"

Antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a declarat ca Universitatea Cluj a câstigat meritat întâlnirea din etapa a II-a a Ligii I, mentionând ca jucatorii sai au tratat cu superficialitate unele situatii.
"A fost un meci pe care U Cluj l-a câstigat pe merit. Am irosit câteva situatii bune în debut, dar n-am avut o atitudine corecta. Jocul a fost întors de acel corner executat de Claudiu Niculescu, plus executia sa de exceptie, dupa care U Cluj a gestionat bine jocul.

"Am tratat cu mare superficialitate unele situatii. În anumite momente ne-am aruncat pentru ca n-am avut nimic de pierdut si am lasat spatii mari Clujului. Universitatea a avut un plus de determinare care a dat norocul si conjunctura de partea lor", a spus Lucescu în conferinta de presa de dupa meci.

Tehnicianul a adaugat ca nu poate spune daca euforia dupa victoria cu FC Vaslui, din prima etapa, a fost prea mare. "Eu nu stiu daca a fost prea mare euforia dupa meciul cu Vaslui. De fiecare data insist pe ideea de a nu asculta în stânga sau în dreapta. Noi ne propunem pentru noi ca oameni sa câstigam, nu pentru presa sau altcineva.

"Pe parcursul unui an se pot întâmpla si astfel de episoade. Este important sa reactionam foarte bine dupa acest rezultat. Suntem o echipa noua si pot aparea si astfel de momente. Stiam foarte bine ce se întâmpla la U, nu ne-au surprins. Nu am avut o miscare foarte buna în teren. As fi preferat sa jucam, pentru ca asa am fi trecut repede la urmatorul meci. Este o lectie pe care o primim si cred ca ne va prinde bine", a spus antrenorul formatiei rapidiste.

Razvan Lucescu a adaugat ca este prea devreme sa se vorbeasca despre candidate la titlu. "Eu nu ma duc niciodata la echipa sa le spun ca obiectivul nostru e locul 5. Eu vreau sa iau titlul, Cupa si sa merg cât mai departe în Europa. Este o problema a lor sa se adapteze si sa se obisnuiasca cu presiunea.

"Din punctul meu de vedere Universitatea arata ca o echipa buna, masiva, cu jucatori tehnici. E o emulatie la ce se întâmpla acolo. M-a deranjat lipsa de agresivitate de la începutul jocului. O echipa matura ar fi gestionat altfel primirea primului gol, nu s-ar fi lasat dominata mental. E vina mea ca am pierdut, n-am stiut sa transmit o alta stare de spirit", a mai spus antrenorul Rapidului.

Formatia Rapid a fost învinsa, sâmbata, la Medias, cu scorul de 2-0 (2-0), de echipa Universitatea Cluj, într-un meci contând pentru etapa a doua a Ligii I. Golurile au fost marcate de Rui Duarte '29 (autogol) si Claudiu Niculescu '41.

Mediafax



Autocritica lui Razvan Lucescu: "E vina mea ca am pierdut"