Liga 1

Audierile in cazul "valiza" au reinceput la DNA Cluj

Audierile in cazul "valiza" au reinceput, miercuri, la DNA Cluj, unde la ora transmiterii acestei stiri se afla un fotbalist al Universitatii Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform unor surse judiciare, la DNA Cluj au sosit mai multi procurori de la structura centrala a directiei anticoruptie, care vor continua in aceste zile audierile jucatorilor si membrilor Clubului Universitatea Cluj.

In 7 mai, in ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Directia Nationala Anticoruptie DNA a convocat pentru audieri, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani proveniti de la Gigi Becali, care se presupune ca urmau sa ajunga la jucatorii Universitatii Cluj, daca acestia ar fi obtinut cel putin un scor egal in meciul cu echipa clujeana CFR, iar Steaua ar fi devenit astfel campioana.

Printre persoanele audiate la DNA Cluj s-au aflat jucatorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) si vicepresedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Teia Sponte, dar si doua garzi de corp ale lui Gigi Becali.

DNA a anuntat ca Gigi Becali, Teia Sponte, presedintele Universitatii Cluj, Anton Dobos, si o cunostinta a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie.

Becali este acuzat de doua infractiuni de dare de mita, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid - Gloria, din 2006, cand finantatorul stelist ar fi urmarit cu masina autocarul ardelenilor prin Bucuresti, in scopul de a le oferi bani jucatorilor bistriteni pentru a-i incurca pe giulesteni.

A doua fapta este aceea ca, in perioada 5-7 mai 2008, cand acesta "a oferit direct si indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Dobos, dar si unor jucatori ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, in ultima etapa a editiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR 1907 Cluj, contracandidata Stelei la castigarea titlului de campioana.

Gigi Becali a prezentat, intr-o conferinta de presa, un act de vanzare-cumparare incheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie, adica cu 20 de zile inaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, precizand ca printre martori a semnat si selectionerul Victor Piturca. El a dorit, astfel, sa arate ca banii confiscati de DNA nu erau destinati fotbalistilor de la U Cluj.

"Am aici un contract de vanzare cumparare care este semnat la 15 aprilie, deci cu aproximativ 20 de zile inainte de 7 mai, un contract oficial, demonstrez clar ca acei bani erau pentru achizitionarea unui teren. Sunt si actele terenului aici. Am un antecontract, sub semnatura privata, tot pe 15 aprilie, semnat de domnul Volcinschi si de domnul Victor Piturca, selectionerul echipei nationale. Cred ca prezinta garantie... Tot pe 15 aprilie. Victor Piturca semneaza ca martor la vanzarea terenului. Si Domnul Volcinshi, din Cluj, care este martor, si daca nu era domnul Volcinshi nu mai era Morar (Daniel Morar - seful Directiei Nationale Anticoruptie) acum, nici nu stia nimeni de el", a spus Gigi Becali.

Ulterior, selectionerul Victor Piturca a confirmat, prin ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia, ca a semnat in calitate de martor un act de vanzare-cumparare incheiat pentru un teren din Cluj-Napoca de finantatorul FC Steaua, Gigi Becali.

MediafaxAudierile in cazul "valiza" au reinceput la DNA Cluj