Liga 1

Astra trimite Ceahlaul in esalonul secund

Astra a inregistrat cea de-a doua victorie consecutiva sub comanda lui Marius Sumudica, 3-1 in deplasare la Ceahlaul, profitand astfel de pasul gresit facut de CSU Craiova in aceasta etapa, in lupta pentru obtinerea unui loc de Europa League. Echipa oaspete a punctat prin Ichim (autogol), Constantin Budescu si Fatai, irosind numeroase alte situatii favorabile. Reusita nemtenilor a venit din partea lui Sialmas. In urma acestui rezultat, nici macar matematica nu o mai ajuta pe trupa lui Vanja Radinovic, retrogradata brat la brat cu Otelul Galati.

Ceahlaul a avut o evolutie nonsalanta in startul partidei, dupa ce Valerica Gaman a salvat un gol ca si facut in fata lui Vlad Achim. Rodrigues a recentrat in fata portii pentru Achim, iar Gaman a respins in ultimul moment.

Minutul 13 a fost unul cu ghinion pentru Alexandru Ichim, care a reluat in proprie poarta o minge trimisa din apropiere, pe spate, de Gaman. In prealabil, Enache a zguduit transversala cu o lovitura de cap din 6 metri.

La mijlocul reprizei, Gaman putea inscrie un eurogol la capatul unei noi faze fixe a oaspetilor. Stoperul Astrei a reluat imprecis din foarfeca, din preajma careului mic.

Seto (30) si Budescu (31) nu au facut nimic altceva decat sa il evidentieze pe Jovic cu executii de la semidistanta.

In finalul primei reprize, Alibec a semnat cea de-a doua bara a "dracilor negri". Apoi, Constantin Budescu nu a gasit lobul castigator in situatie de unu la unu cu Jovic.

Partida de la Piatra Neamt s-a reluat cu o ocazie importanta a formatiei pregatite de Vanja Radinovic. Silviu Lung a intervenit in doi timpi la sutul din apropiere al lui Balint.

La poarta opusa, Alibec l-a intins pe Jovic dupa un sut de la aproximativ 25 de metri.

In minutul 67, George Florescu nu a fost in stare sa o distanteze pe Astra la doua goluri pe tabela de marcaj. Inchizatorul oaspetilor a irosit doua oportunitati bune de a inscrie, fiind inchis de fiecare data de goalkeeperul advers.

In loc de 0-3 sau 0-4, scorul a devenit egal cu un sfert de ora inainte de final. Achim a centrat ideal din corner, iar Sialmas, introdus in startul partii secunde, a reluat imparabil cu capul pentru 1-1.

Astra a revenit in avantaj destul de rapid. Seto a trimis frumos in fata portii, mingea i-a trecut printre maini lui Jovic, care i-a permis astfel lui Budescu (77) sa isi treaca in cont cel de-al 8-lea gol al sezonului.

Fatai a incheiat socotelile, in minutul 85, printr-o lovitura de cap plasata din 7-8 metri. Atacantul Astrei a punctat insa dintr-o pozitie suspecta de ofsaid.

La faza imediat urmatoare, Fatai a trecut pe langa realizarea dublei. Scapat singur cu Jovic, Fatai a trimis putin pe langa bara din dreapta.

Ceahlaul: Jovic - Markovic, Ichim, Buden, Kneif - Aldea (Sialmas 46), Achim, Sobrau - Balint, Rodrigues (G. Carjan 66), Margina (S. Chitosca 58)

Astra: Lung jr. - Gorupec, Ben Youssef, Gaman, Morais - Takayuki, Florescu, Enache (Laban 58), Budescu - De Amorim (Fatai 71), Alibec (F. Tembo 80)

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: Al. Margina 39, Markovic 63, Wellyson 90+1/ Youssef 55

Cartonase rosii: -

Stadion: Ceahlaul (Piatra Neamt)



Astra trimite Ceahlaul in esalonul secund