Liga 1

Astra smulge un punct Craiovei in inferioritate numerica

Sursă foto: facebook.com/CSUCOfficial

Intr-un meci din etapa a 17-a din Liga 1 Betano, Astra Giurgiu si CSU Craiova au remizat, scor 2-2, dupa ce oaspetii au condus in doua randuri.

Partida de la Giurgiu a inceput abrupt cu doua goluri in primele opt minute. Mai intai Gustavo a transformat in minutul 5 o lovitura de la 11 metri pe care o obtinuse tot el la o interventie rudimentara din partea lui Polczak.

Doar trei minute s-au bucurat oltenii de avantaj, Ionita egaland cu un sut spectaculos din afara careului fara nicio speranta pentru portarul Calancea.

Pana la pauza Craiova a fost echipa mai periculoasa, Mitrita si Gustavo ratand doua bune ocazii de a-si readuce echipa la conducere.

In minutul trei al partii secunde oaspetii au preluat din nou conducerea pe tabela prin acelasi Gustavo, brazilian care a reluat in poarta o centrare a lui Bancu din flancul stang.

Echilibrul numeric al meciului s-a rupt in minutul 73 dupa o faza in care portarul gazdelor Iliev l-a lovit pe Spahija intentionat cu piciorul, dupa ce croatul il obstructionase pe bulgar in repunerea balonului in joc.

Chiar si cu un jucator mai putin pe teren Astra a fost echipa mai periculoasa pana la finalului, reusind egalarea si fiind foarte aproape de a castiga.

La sase minute dupa eliminarea lui Iliev giurgiuvenii egalau prin Dandea, jucator care a reluat decisiv cu capul o centrare venita din corner.

Moment controversat, in minutul 89, in careul oaspetilor la un fault cat se poate de evident asupra lui Ionita, dupa ce anterior unul dintre aparatorii Craiovei atinsese mingea cu mana.

Centralul Marcel Birsan a lasat jocul sa continue si astfel s-a terminat 2-2, un rezultat care mentine Astra cel putin inca o etapa pe loc de playoff la cinci puncte in fata lui Dinamo.

Craiova pierde doua puncte in cursa de urmarire a primelor clasate, FCSB si CFR Cluj.



Astra smulge un punct Craiovei in inferioritate numerica