Liga 1

Astra si U Cluj si-au plictisit spectatorii

Astra Ploiesti a obtinut doar o remiza in meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, desi a jucat o repriza intreaga in superioritate numerica. Gabriel Bostina a fost eliminat in finalul primei jumatati a meciului, insa ploiestenii n-au profitat de omul in plus.
Desi toata lumea se astepta la un adevarat spectacol fotbalistic pe stadionul din Ploiesti intre Astra si U Cluj, cele doua echipe au preferat un joc economicos, de asteptare a greselilor adversarului si fara prea multe riscuri asumate in ofensiva.

De aceea partida a suferit enorm in prima sa parte, oferind putine faze de poarta, si deloc actiuni spectaculoase sau ocazii importante. Abia in apropierea pauzei s-a mai animat disputa, ambele echipe incercand sa surprinda in ultimele minute si sa intre in avantaj la vestiare.

Singurul avantaj inregistrat insa in prima repriza a fost cel numeric, Astra intrand la pauza cu un om in plus, dupa ce Gabi Bostina a parasit mai devreme terenul, fiind eliminat. Capitanul clujenilor a vazut direct cartonasul rosu din partea arbitrului Adrian Comanescu, pentru un fault criminal la Seto Takayuki in ultimul minut al primei reprize.

Superioritatea numerica a ploiestenilor s-a vazut in repriza secunda doar in ceea ce priveste posesia. Jocul a continuat sa fie lipsit de ocazii de gol, chiar daca Astra s-a instalat tot mai sus in jumatatea adversa. Abia in minutul 65 a fost amenintata cu adevarat poarta "sepcilor rosii", la lovitura de cap a lui Bruno Miguel de langa bara, insa Matache a scos senzational de pe linia portii.

Ocazia fundasului portughez n-a avut insa darul de a deschide pofta de atac a fotbalistilor. Daca ardelenii au fost nevoiti sa se apere mai mult, incercand sa protejeze remiza, ploiestenii au presat in continuu, dar steril, fara sa reuseasca sa ameninte prea mult poarta clujenilor.

Acelasi Bruno Miguel a bifat o ultima ocazie uriasa de gol in prelungiri, cand a trimis cu capul pe langa poarta din centrul careului, spargandu-si in acelasi timp capul dupa un contact dur cu Szukala.

Onlinesport: Irina Maxim


Astra si U Cluj si-au plictisit spectatorii