Liga 1

Astra Ploiesti s-a impus pe Cluj Arena

Universitatea Cluj a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon, fiind învinsa de Astra Ploiesti cu 3-1. Takayuki a deschis scorul pentru oaspeti, Viorel Dinu a egalat din penalty, pentru ca Astra sa se desprinda apoi prin dubla lui Budescu.

Doar patru minute au trecut de la fluierul de start si Astra deschidea scorul pe Cluj Arena. Balauru a ezitat sa iasa la o centrare înalta a lui Andrei Muresan, Seto Takayuki a profitat si a deviat cu capul în plasa din fata portarului.

Dupa doua faze care au adus câte o ocazie de gol pentru fiecare formatie, clujenii au reusit egalarea. Alex dos Santos a obtinut o lovitura de la 11 metri, iar Viorel Dinu a transformat fara probleme cu un sut pe jos în dreapta lui Gavrilas.

Pâna la pauza, Astra a mai avut trei mari ocazii de gol. În minutul 15 Balauru a salvat Universitatea la sutul lui Fatai, pentru ca în minutul 41 clujenii sa scoata de doua ori de pe linia portii goale suturile lui Ivanovski si Fatai.

Startul reprizei a doua a fost unul mult mai bun pentru ardeleni. Pret de câteva minute a fost panica la poarta lui Gavrilas, care a si gafat, dar apoi a si scos un gol ca si facut la lovitura de cap a lui Cleiton.

A urmat o perioada slaba de joc, un meci fragmentat cauzat de faulturile dese de ambele parti. Echilibrul s-a rupt din nou cu un sfert de ora înainte de final, când Astra a preluat iar conducerea pe tabela. Balauru nu a reusit sa respinga sutul lui Morais din lateral stânga, mingea a ajuns la bara din dreapta la Budescu, iar acesta a împins simplu în poarta de la doar 2 metri.

Universitatea putea egala din nou cu câteva minute înainte de final, însa Alex a ratat incredibil, dupa ce a reluat cu capul la o palma peste poarta din pozitie ideala. Scorul final a fost stabilit în al cincelea minut de prelungiri, la capatul unui contraatac dus de Vadrariu pe stânga si finalizat de Budescu.

 



Astra Ploiesti s-a impus pe Cluj Arena