Liga 1

Astra Ploiesti s-a impus la scor in Regie

Sportul Studentesc a pierdut usturator meciul de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, desi a dominat jocul in prima repriza. Studentii au primit un gol in finalul primei reprize si inca trei in repriza a doua, pierzand fara drept de apel cu 4-0. Fatai, Oprsal, Spadacio si De Amorim au marcat pentru formatia lui Mircea Rednic, care ramane neinvins de la venirea pe banca Astrei.

Studentii au inceput meciul in presing, insa au atacat neconvingator. Desi au avut o posesie mai buna si mai multe actiuni ofensive in prima jumatate de ora, jucatorii formatiei din Regie n-au reusit sa aduca si mai mult pericol la poarta adversa.

Au facut-o insa ploiestenii, care au preferat sa-si conserve energia, sa atace mai calculat si mai asezat si sa intepe din cand in cand pe contraatac. Daca pentru Sportul s-au dovedit cu mai multa initiativa in atac Lazar si Curelea, pentru Astra mai periculosi la poarta adversa au fost Spadacio, Patrascu si Kehinde Fatai. Cel din urma a si reusit deschiderea scorului in minutul 45, in urma unui contraatac ucigator al oaspetilor.

Demoralizati de golul primit in finalul primei reprize, studentii au slabit turatia motoarelor in a doua jumatate a intalnirii, lucru de care au profitat din plin ploiestenii. Ocaziile s-au inmultit la poarta lui Cezar Lungu, doar Spadacio avand doua sanse uriase de a majora scorul, dupa ce a trimis de doua ori mingea in bara.

Pana la urma, echipa lui Mircea Rednic s-a desprins pe tabela prin reusita lui Oprsal din minutul 66, acesta marcand simplu cu capul din careu dupa ce a fost servit excelent de Spadacio. Patru minute mai tarziu a venit si randul lui Spadacio sa incununeze un meci de exceptie, fostul jucator al Rapidului trimitand mingea cu capul in plasa din 6 metri.

S-a facut 4-0 pentru Astra cu un sfert de ora inainte de final, William de Amorim reluand simplu cu latul din centrul careului o pasa de pe dreapta, la care apararea Sportului a fost total aeriana. Chiar daca studentii au presat in minutele de final, acestia n-au reusit nici macar un gol de onoare, parasind terenul cu o infragere usturatoare.

Onlinesport: Irina Maxim



Astra Ploiesti s-a impus la scor in Regie