Liga 1

Astra o baga pe FCSB in cod rosu de ceata

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

In cel mai asteptat duel al rundei a 19-a din Liga 1 Betano, Astra Giurgiu a invins-o pe FCSB, cu 2-0 (0-0), un rezultat care adanceste criza din tabara ros-albastrilor.

Alexandru Ionita a rupt echilibrul de pe tabela cu un gol dintr-o lovitura de la 11 metri pe care tot el a obtinut-o cu inteligenta la intrarea nesabuita din partea lui Enache.

Un penalty care a destabilizat-o pe FCSB, echipa care a facut unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon, daca nu chiar cel mai slab.

Golul doi al gazdelor a venit dupa o faza in care Butean, jucator intrat in partea secunda, s-a jucat cu o aparare a FCSB in degringolada. Mingea scoasa in centru la Abang a fost transformata de camerunez in gol, al treilea pentru el in Liga 1.

Anterior golului de 2-0 fundasul sarb Planic s-a accidentat grav la o faza in care a incercat sa blocheze mingea dupa o gafa a lui Nita. Portarul stelist a cazut pe piciorul stang al colegului sau provocandu-i acestuia cel putin o entorsa daca nu chiar o fractura.

Planic a fost scos pe targa in afara careului si dus direct la ambulanta, astfel ca FCSB a evoluat pentru ultimele 16 minute cu un jucator mai putin. Dica efectuase pana in acel moment toate schimbarile.

Echilibrul numeric avea sa fie restabilit dupa ce Stan a fost eliminat in ultimul minut de prelungire pentru al doilea galben incasat.

Caseta tehnica

Astra Giurgiu: Lazar - Belu, Bejan, Erico, Al. Stan - Dandea, Takayuki, Mrzljak (Moise '84), Balaure (Butean '59) - Al. Ioniţă II (Radunovici ') - Abang. Antrenor: Edward Iordănescu

FCSB: Fl. Niţă - G. Enache, Planici, Larie, J. Morais - Pintilii, Nedelcu (Coman '46) - Teixeira (Popescu '64), Budescu, Fl. Tănase - Gnohere (Benzar '75). Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Stan '73, '90+5 / Coman '88

Cartonaş roşu: Stan '90+5.



Astra o baga pe FCSB in cod rosu de ceata