Liga 1

Astra invinge Viitorul in duelul ultimelor campioane

Sursă foto: facebook.com/afcastragiurgiu

Astra Giurgiu s-a impus, cu 3-1 (1-1), in fata celor de la Viitorul, luni seara, in ultima partida din etapa a 10-a din Liga 1 Betano. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Incredibila ocazie ratata in minutul 8 de Tucudean la capatul unui contraatac pornit din propria jumatate dupa pasa lui Eric. Atacantul celor de la Viitorul a ramas singur cu portarul in pozitie de finalizare, dar a nimerit stalpul din dreapta al portii giurgiuvene.

Meciul s-a aprins dintr-odata si replica gazdelor nu a intarziat sa apara, Le Tallec reluand pe langa poarta la faza imediat urmatoare.

Astra a deschis scorul in minutul 16 prin Balaure, jucator care a ajuns in pozitie de finalizare dupa o pasa gresita a lui Horj pentru Vana in jumatatea celor de la Viitorul.

Reactie imediata din partea campioanei Romaniei prin Eric, jucator care a patruns vijelios in careul Astrei, insa Iliev a avut o interventie decisiva cu pretul unei accidentari de moment.

In minutul 28 acelasi Iliev a pus o mana salvatoare la mingea trimisa de Vana spre poarta.

Viitorul a egalat in cele din urma prin Ciobanu in minutul 38 cu o executie spectaculoasa din lovitura libera.

Ionita, gol senzational

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru Astra, formatia lui Edi Iordanescu revenind la conducere prin golul decarului Ionita.

Acesta a luat pe cont propriu o faza in flancul drept, a patruns cu mingea la picior in careu si a finalizat spectaculos cu stangul sub bara.

Viitorul a ratat incredibil egalarea la o faza care l-a avut in prim plan pe Chitu. Scapat singur cu portarul, atacantul campionei a trimis pe langa poarta.

Introdus in locul lui Ionita, camerunezul Abang a stabilit scorul final dupa o patrundere in forta si o finalizare de asemenea sub bara.

Trei puncte importante care o aduc pe Astra pe trei in clasament la egalitate de puncte cu FCSB, in timp ce Viitorul ramane in afara locurilor de playoff.



Astra invinge Viitorul in duelul ultimelor campioane