Liga 1

Astra invinge Craiova in deplasare si da o mana de ajutor Stelei

Astra Giurgiu a castigat, duminica, cu 1-0, pe terenul Universitatii Craiova printr-un gol marcat din penalty de Cristi Sapunaru. Oltenii au ratat sansa de a egala Steaua la puncte in fruntea clasamentului.

Dupa un inceput echilibrat, prima ocazie a aparut in minutul 23 la lovitura libera executata de Ionita din flancul drept. Mingea a cazut in careul oltenilor si Seto, surprins de sansa aparuta, a trimis peste poarta.

Un minut mai tarziu centralul Hategan a fluierat penalty la duelul dintre Kay si Alibec. Atacantul Astrei s-a si accidentat la aceasta faza, insa a revenit in teren si a continuat jocul.

Sapunaru a sutat tare si pe mijlocul portii de la punctul cu var fara nicio sansa pentru Calancea.

Meciul s-a aprins dupa golul din penalty marcat de giurgiuveni si intrarile au devenit taioase. Sapunaru chiar a vazut primul galben pentru un fault la nivelul genunchiului lui Kay.

In tribune suporterii olteni, iuti oricum la manie, l-au luat in vizor pe Sumudica pentru bucuria exagerata pe care acesta a manifestat-o la golul echipei sale.

Fara a excela in fata portii adverse, Craiova a fost periculoasa la fazele fixe care n-au fost deloc putine pana la pauza. Dupa sutul mult peste poarta trimis de Vatajelu, Baluta a sutat in zidul advers.

O alta fixa a gazdelor ramasa fara rezultat s-a produs in minutul 42. Baluta a inaltat un zmeu in careul Astrei, permitandu-i lui Lung sa se foloseasca de brate.

Craiova a inceput in forta partea secunda, Multescu fortand ofensiva prin introducerea lui Mazarache.

Oltenii au irosit alte doua lovituri libere, in timp ce Astra a facut deliberat pasul inapoi in tentativa de a conserva avantajul minim de pe tabela.

Pana la final ambele echipe au ratat cate o mare ocazie. Mai intai Alibec a fost blocat de Calancea in minutul 90 la lovitura sa de cap, pentru ca la ultima faza a meciului Lung sa respinga cu un reflex de zile mari sutul in forta trimis de Bancu.

Aceasta a fost a sasea intalnire intre cele doua echipe in Liga 1, palmaresul fiind pana acum favorabil Astrei Giurgiu, echipa care a castigat trei meciuri. O singura victorie pentru Craiova, iar un alt meci s-a incheiat la egalitate.

Gigi Multescu nu pierduse niciun meci in fata lui Marius Sumudica, castigand de doua ori in fata tehnicianului care a adus titlul la Giurgiu sezonul trecut. Alte trei meciuri s-au incheiat la egalitate.



Astra invinge Craiova in deplasare si da o mana de ajutor Stelei