Astra Giurgiu

Sumudica renunta la bani sa plece de la Astra

Marius Sumudica a declarat, luni, ca este dispus sa renunte la o suma importanta de bani din contract pentru a fi dezlegat de contractul cu Astra Giurgiu.

Relatia dintre antrenorul care a adus primul titlu de campioana din vitrina clubului Astra si conducere este mai rece ca oricand, iar Sumudica face presiuni pentru a pleca inainte de expirarea contractului in vara.

Cele doua parti sunt legate de o clauza de reziliere de 150.000 de euro, dar Sumudica spune ca ar renunta la acesti bani pentru a pleca liber la o alta echipa.

“În momentul de faţă, dacă clubul Astra vrea să se despartă de Şumudică, eu le dau următoarea idee: nu am nevoie de cei 150.000 de euro, nu mă prevalez de acea clauză, dar să fie plătiţi Şumudică şi staful lui tot ce au de primit până la finalul lui decembrie”, a declarat Sumudica la postul sport.ro

“Să mi se dea salariile pe care am muncit, să mi se dea primele de UEFA, prima de calificare pentru că am ieşit din grupele Ligii Europa, care au fost promise public la telefon de preşedintele clubului şi punctele din campionat. Dacă mi se dă la zi până în decembrie şi vor să ne despărţim, ne dăm mâna. Eu nu stau în cei 150.000, renunţ la ei”, a adaugat tehnicianul giurgiuvenilor.

Motivul pentru care a refuzat Turcia

Sumudica a mai povestit ca turcii de la Gaziantep venisera la Bucuresti dupa meciul cu AS Roma hotarati sa plateasca cei 150.000 de euro reprezentand clauza de reziliere a contractului dintre tehnician si Astra.

Mutarea a picat in momentul in care in Turcia a avut loc un atentat terorist, iar Sumudica s-a retras de la discutii nefiind dispus sa mearga intr-o tara instabila din punct de vedere social si politic.

“Dacă nu se întâmpla acel antentat, turcii erau la Bucureşti cu banii, să plătească 150.000 pentru Şumudică, să plec la Gaziantep. Eu nu am plecat din cauza atentatelor din Turcia. Mi-e frică! Ăsta sunt”, a povestit Sumudica.

Amendat de club

Sumudica a primit o amenda de 40.000 de euro din partea clubului la care lucreaza pentru ca a scandat impotriva rivalilor de la Steaua dupa meciul cu AS Roma.

In realitate, tehnicianul ar fi fost pedepsit pentru atacurile prin alunecare facute la adresa patronului Ioan Niculae, pe care Sumudica l-a acuzat de neimplicare in viata echipei.



Sumudica renunta la bani sa plece de la Astra