Astra Giurgiu

Prezentarea echipei Genk, adversarea Astrei in Europa League

La prima vedere Astra Giurgiu putem spune ca a avut noroc la tragerea la sorti pentru saisprezecimile Europa League, urmand a-i intalni pe belgienii de la Genk. Poate doar APOEL Nicosia si Osmanlispor, intr-o oarecare masura, sa fi fost adversari la fel de accesibili pentru campioana Romaniei. Meciul tur se va juca in Romania pe 16 februarie, pentru ca returul sa fie programat sapte zile mai tarziu pe Luminus Arena, stadionul de 21.500 de locuri al celor de la Genk.

Se va califica Astra in „optimile” Europa League, in fata lui Genk? Expiră 23.02.2017, 14:35
Da 128 voturi
Nu 56 voturi
Nu stiu 13 voturi

Aproape de eliminare in preliminarii

In acest sezon de Europa League cei de la Genk au inceput devreme inca din turul 2 preliminar, cand au eliminat pe Buducnost la loviturile de departajare, cu 4-2, dupa ambele manse au fost castigate cu 2-0 de fiecare dintre echipe.

De atunci belgienii au mai pierdut doar doua meciuri, ambele in grupe, 3-5 cu Athletic Bilbao si 2-3 cu Rapid Viena. Genk avea sa castige grupa din care a mai facut parte si Sassuolo.

Participari europene

Clasata pe locul patru la finalul sezonului trecut in Belgia, unde campionatul se disputa precum in Romania cu sistem playoff si playout, Genk a ajuns pentru a treia oara in grupele Europa League. O mai facuse in sezoanele 2012/13 si 2013/14. De fiecare data Genk a iesit din grupe, insa vestea buna pentru giurgiuveni este ca niciodata gruparea belgiana n-a depasit faza 16-imilor. Stuttgart si apoi Anji Mahachkala au fost echipele care au oprit-o pe Genk din drumul spre optimi.

Infiintata in 1988 dupa fuziunea cu KFC Winterslag, KRC Genk pe numele sau complet a mai evoluat de doua ori si in grupele Ligii Campionilor, in sezoanele 2002/03 si cel mai recent 2011/12. Nu a reusit sa iasa din grupe si a suferit cate o infrangere usturatoare de fiecare data, un 0-6 cu Real Madrid si un 0-5 cu Chelsea.

Titluri in Belgia

Genk a castigat de trei titlul in Belgia, in 1999, 2002 si 2011, insa in acest sezon este departe de prima pozitie, ocupand dupa 17 etape doar locul 9, cu 24 de puncte, in conditiile in care liderul are 35.



Prezentarea echipei Genk, adversarea Astrei in Europa League