Astra Giurgiu

Astra Giurgiu, eliminata din Europa League

Final de drum pentru Astra Giurgiu in sezonul actual al cupelor europene. Prima echipa din Romania plecata la drum in acest sezon devine astfel si prima eliminata dupa un 0-1 in deplasare cu Oleksandryia din Ucraina, meci retur decis de un penalty discutabil. Meciul a fost live text aici.

Astra a avut o prima actiune la poarta adversa inca din primul minut. O lovitura libera executata de Marquinhos si care a ramas fara rezultat pe tabela de marcaj. 

Au urmat minute de presiune din partea gazdelor, insa giurgiuvenii s-au aparat aglomerat si au reusit sa blocheze orice tentativa de sut spre poarta lui Iliev.

Al doilea sut al Astrei spre poarta a venit in minutul 20 tot dintr-o faza fixa. Ionita trimitea peste cu stangul de la aproximativ 25 metri lateral dreapta.

Faza rapida de atac a giurgiuvenilor in minutul 25, cu centrarea lui Le Tallec pentru Nicoara. Acesta a preluat in marginea careului, si-a potrivit mingea pe dreptul si a sutat pe langa poarta.

Cu cinci minute inaintea pauzei tabela a fost modificata de Oleksandryia dintr-o lovitura de la 11 metri acordata pentru un fault al lui Polczak asupra lui Starenkyi.

Centralul austriac n-a stat pe ganduri si a aratat punctul cu var, de unde capitanul gazdelor Zaporozhan a transformat pentru 1-0.

Oleksandryia putea face 2-0 in prelungirile primei reprize la o eroare in lant a defensivei Astrei. Mingea a ajuns la Grytsuk si acesta a sutat slab pe centrul portii in bratele lui Iliev.

In partea secunda Astra a intrat in jocul de uzura al gazdelor si primele ocazii au aparut tarziu, dupa minutul 70.

Cel dintai sut pe poarta gazdelor i-a apartinut lui Ionita, o minge trimisa din actiune si pe care portarul Pankiv a reusit sa o blocheze.

Acelasi Pankiv s-a evidentiat un minut mai tarziu la voleul lui Dandea. O minge care se ducea sub bara si care a fost respinsa in extremis intr-un moment de presiune totala din partea giurgiuvenilor.

Finalul partidei a fost unul agonizant, cu atacuri disperate ale giurgiuvenilor. Fara mintea limpede de la mijlocul terenului si presati puternic de timp, jucatorii Astrei au apelat la mingi aruncate la bataie intr-un careu aglomerat, unde portarul Pankiv s-a dovedit de netrecut.



Astra Giurgiu, eliminata din Europa League