Liga 1

Astra - Gaz Metan 4-3 dupa un meci cu garda jos

Sursă foto: facebook.com/afcastragiurgiu

Campionatul se incinge pe masura trecerii timpului, iar meciul dintre Astra Giurgiu si Gaz Metan Medias a fost unul dintre cele mai spectaculoase ale sezonului. Vedeti cum arata clasamentul dupa meciurile de vineri din etapa a 24-a.

Doua echipe care au luptat din primul si pana in ultimul minut pentru cele trei puncte puse in joc, puncte care pentru Astra inseamna apropierea matematica de calificarea in playoff, in timp ce absenta lor la Gaz Metan Medias echivaleaza cu scufundarea in zona retrogradarii.

Echipa cu cel mai slab atac din Liga 1 Betano a jucat super ofensiv la Giurgiu, a marcat pentru prima data in acest sezon de trei ori intr-o partida, a condus si nu mult a lipsit ca mediesenii sa plece cu un punct de pe terenul fostei campioane.

Rondon, unul dintre jucatorii adusi in iarna la Medias, si-a aratat clasa si a deschis scorul in minutul 16 cu o lovitura de cap dupa o centrare din corner.

De altfel toate cele trei goluri ale mediesenilor aveau sa fie marcate in urma unor faze fixe de la coltul terenului.

Doar patru minute a durat bucuria oaspetilor, Balaure egaland cu un sut din interiorul careului la o demarcare excelenta din pasa lui Matei.

Olaru de la Gaz Metan a ratat incredibil de doua ori in trei minute. Prima data nu a prins poarta din cativa metri, iar un minut mai tarziu a sutat in bara.

Pana la pauza Astra a punctat de doua ori si a intrat la cabine cu avantaj linistitor. Matei a facut 2-1 cu un sut din interiorul careului la coltul lung (min.37) si tot el a contribuit decisiv la prima reusita a lui Urko Vera in tricoul giurgiuvenilor. Sutul lui Matei in bara din minutul 41 i-a revenit in picioare lui Vera si acesta indeplinea o simpla formalitate din cativa metri.

In partea secunda Sirghi a ratat incredibil din cativa metri de asemenea dupa o centrare din corner, faza care avea sa prefateze reusita de 3-2 a lui Rondon. Scenariu clasic: centrare din corner si lovitura de cap in poarta.

Intrat pe teren de putine minute, Moise a refacut diferenta de doua goluri cu un sut din afara careului in minutul 76, insa finalul nu avea sa fie nici pe departe lipsit de griji pentru Edi Iordanescu si jucatorii sai.

Mai intai Marius Constantin a readus-o din nou pe Gaz Metan la un gol diferenta cu o lovitura de cap in minutul 82, iar apoi oaspetii au ratat doua ocazii uriase.

Rondon a irosit sansa unui hattrick in minutul 85 cu un sut din unghi blocat de Iliev, acelasi portar bulgar din poarta Astrei respingand sutul in forta trimis de Chamed in prelungiri dintr-o lovitura libera.

Caseta tehnica

Astra: Iliev - Belu, Bejan, Erico Da Silva, Stan - Dandea, Seto - Balaure (Butean '79), Fl. Matei (V. Gheorghe '83), L. Buş (Romario Moise '68) - Urko Vera. Antreor Edward Iordănescu;

Gaz Metan: Greab - Creţu (I. Neagu '46), M. Constantin, Sîrghi, Popovici (Roberto Romeo '59) - Joao Diogo, Cajado Dias (Ely Fernandes '79), Rosado, Chamed, Olaru - Rondon. Antrenor Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Erico '79, Belu '89.

Meciul a fost arbitrat de George Radulescu.



Astra - Gaz Metan 4-3 dupa un meci cu garda jos