Liga 1

Astra a produs surpriza la Cluj

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2, partida de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, desi a reusit sa preia conducerea dupa ce a fost condusa cu 1-0. Patrascu a deschis scorul pentru Astra in prima repriza, Traore a egalat pana la pauza, Bud a dus CFR in avantaj in repriza secunda, pentru ca Fatai sa egaleze in final de meci.
Clujenii au dominat pentru minute bune inceputul de meci,avand numeroase faze periculoase in jumatatea adversa si la poarta Astrei, iar ocaziile de gol nu s-au lasat prea mult asteptate. In minutul 5 brazilianul Bastos putea deschide scorul, la primul sau meci in Liga 1, insa Ebede a fost pe faza si a retinut.

Daca ardelenii au presat in continuu in jumatatea adversa, ploiestenii au preferat sa stea mai mult la cutie, asteptand atacurile adverse, pentru a profita apoi de spatiile libere pe contraatac.

Tot de la un contraatac a pornit si una dintre fazele dubioase ale meciului. Bjelanovic a scapat in minutul 20 aproape singur spre poarta Astrei, insa a fost ajuns din urma de un adversar si deposedat, dar si faultat. Teo Craciunescu a acordat insa galben pentru simulare, desi clujenii se pregateau sa execute lovitura libera.

Imediat dupa aceasta faza, profitand de starea de uluiala din tabara ardelenilor, Astra a declansat un atac rapid, Fatai l-a angajat pe Stan, acesta a sutat in forta, Claro a respins in extremis doar pana la Florin Patrascu, a carui lovitura de cap din centrul careului a dus la deschiderea scorului.

La cateva minute distanta, CFR putea egala scorul,insa mingea trimisa de Bastos din faza fixa de la aproape 30 de metri a sters transversala portii lui Ebede. In acelasi minut 25, Andreea Mandorlini l-a trimis in teren pe Bud in locul lui Bjelanovic, accidentat la faza din minutul 20.

Minutul 30 a adus o noua faza dubioasa si o decizie controversata a lui Teo Craciunescu. Nogo a pierdut mingea in propriul careu, Bud a profitat dar a fost faultat apoi de Nogo, insa centralul nu a acordat penlaty spre nemultumirea gazdelor.

La 7 minute distanta a venit si golul egalizator al clujenilor. Lacina Traore si-a mai spalat din pacate, dupa ce a fost fluierat de suporteri de mai multe ori pe parcurusul meciului, si a inscris pentru 1-1 cu o lovitura de cap din centrul careului, dupa o centrare de pe dreapta. La reusita lui Traore a contribuit si gafa portarului Ebede, care a scapat mingea printre maini.

Repriza secunda a debutat la felca prima, cu un joc de posesie prelungita al clujenilor, dar fara prea multe reusite in fata portii. Doar lovitura de cap a lui Cadu, sutul din faza fixa al lui Bastos, sau executia surprinzatoare a lui Traore din minutul 57 pot fi trecute la capitolul ocazii.

Replica oaspetilor a venit in minutul 64, dupa o perioada buna de joc a ploiestenilor. Clujenii au respins slab o centrare din corner, mingea s-a intors in careul CFR-ului, la Fatai, insa acesta a luftat incredibil singur cu Nuno Claro.

La faza imediat urmatoare, Traore i-a scos iar pe suporteri din minti, ratand incredibil din pozitie de unu la unu cu Ebede. Imediat, clujenii au revenit in ofensiva si Bud si-a imitat colegul din atac, sutand si el cu seninatate pe langa poarta din pozitie ideala.


Presiunea ardelenilor a crescut constant in intensitate, in minutul 72 clujenii producand in aceeasi faza doua ocazii rarisime de a se desprinde pe tabela. Mai intai sutul in forta al lui Cristi Bud a fost respins in ultima secunda de Ebede direct in capul lui Traore, insa nici acesta nu a reusit sa trimita in plasa, Ebede intervenind inca o data providential la lovitura de cap a inaltului atacant.

Inevitabilul s-a produs cu 10 minute inainte de final. Traore a patruns in forta pe dreapta, l-a pierdut pe Rohat pe drum si a pasat exceptional in marginea careului mic la Bud, al carui sut violent sub transversala, era sa sparga plasa portii Astrei.

Cand toata lumea credea ca meciul este decis si se va incheia cu o victorie a clujenilor, Astra a avut o zvacnire de orgoliu, Bornosuzov l-a gasit inteligent pe Fatai in atac, acesta a trecut elegant printre Piccolo si Cadu si, ramas singur cu Claro in careu, a restabilit surprinzator egalitatea.

Onlinesport: Irina Maxim


Astra a produs surpriza la Cluj