Liga 1

ASA tine aproape de Steaua, Rapid departe de obiectiv

Rapid a pierdut partida de pe teren propriu cu ASA Tirgu Mures, scor 2-1, si s-a indepartat in clasament la 5 puncte de prima echipa virtual salvata de la retrogradare, Concordia Chiajna. Muresenii pun presiune pe campioana en-titre, cele 3 puncte obtinute in Giulesti apropiindu-i si mai mult de Steaua. Toate golurile au fost inscrise in repriza a doua. Sapunaru a inscris pentru Rapid, dupa ce Hora si Manolov punctasera in prealabil pentru echipa vizitatoare.

Prima repriza a fost una extrem de echilibrata, cu jucatorii formatiei gazda insistand prin pase lungi trimise spre Daniel Niculae, in timp ce ASA a asteptat cuminte in propria jumatate, contand mai mult pe arma contraatacului.

In minutul 23, Coimbra a fost la un pas sa-l surprinda pe Stancioiu cu un sut la vinclu, respins cu dificultate de goalkeeperul muresenilor.

La urmatorul atac al gazdelor, Cristi Sapunaru a trimis moale cu capul din 6 metri.

Oaspetii au replicat, cu zece minute inainte de pauza, cand Ianis Zicu a trimis pe directia lui Buchta din lovitura libera, portarul Rapidului a respins neglijent in fata, insa intr-o zona in care nu se afla niciun adversar pentru a relua decisiv.

Ianis Zicu putea inscrie in poarta echipei la care a trait cea mai buna perioada a carierei sale de fotbalist. Mijlocasul ofensiv al oaspetilor s-a complicat in careul advers, permitandu-i lui Sapina sa intervina.

ASA Tirgu Mures s-a desprins pe tabela, in minutul 71, dupa ce Dorin Goga l-a angajat perfect in fata portii pe Ioan Hora, autorul unei finalizari simple din apropiere.

Goga a regizat si faza golului de 2-0, venit din faza fixa. Bulgarul Manolov s-a inaltat superb din zona punctului de la 11 metri si a reluat cu capul langa bara.

Cu trei minute inainte de final, Marius Constantin a fost eliminat de Cristi Balaj din cauza cumulului de cartonase. Cristi Sapunaru a inghetat tabela din lovitura libera rezultata, printr-un sut puternic, la care nu avea cum sa intervina Edi Stancioiu.

Rapid: Buchta - Sapunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol (R. Alves 88) - Gecov, Garai - Meulens (Al. Dan 74), Coimbra, E. Oriol (Benson 69) - Niculae

ASA Tg. Mures: Stancioiu - Feussi, Constantin, Bejan, Sepsi - Voiculet, Gorobsov - Zicu (Gonzalez 81), Goga, Bumba (Hora 55) - Manolov (Balaur 90)

Arbitru: Cristi Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: E. Oriol 67/ Buchta 33, M. Constantin 66

Cartonase rosii: M. Constantin 87

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)



ASA tine aproape de Steaua, Rapid departe de obiectiv