Liga 1

ASA nu cedeaza fotoliul de lider, dupa 1-0 cu Petrolul

Claudiu Voiculet, cu un gol fabulos in ultimele minute, a mentinut-o pe ASA Tirgu Mures in fotoliul de lider al Ligii 1, in partida de pe teren propriu cu Petrolul Ploiesti. ASA s-a impus cu 1-0, la capatul unei prestatii cenusii a elevilor lui Liviu Ciobotariu. Pana la final, muresenii mai au o deplasare complicata la Giurgiu, urmata de confruntarea de pe teren propriu cu retrogradata Otelul Galati. ASA si Steaua sunt despartite in clasament de un singur punct, cu doua etape inainte de final.

Dorin Goga a fost la originea primei situatii de gol a muresenilor. Pecanha a iesit la 20 de metri si a respins balonul trimis de Voiculet in "gaura" pentru mijlocasul ofensiv al gazdelor.

Acelasi Goga (21) a continuat cu un sut pe centrul portii, dupa o actiune personala consumata in preajma careului advers. Cinci minute mai tarziu, Laszlo Sepsi a tras de la 25 de metri foarte aproape de bara din dreapta.

La poarta opusa, Rok Kronaveter s-a incumetata sa execute direct spre poarta o lovitura libera de la 35-40 de metri. Stancioiu a retinut cu mult calm, profitand si de faptul ca mingea nu a muscat gazonul.

Tot Kronaveter, cu zece minute inainte de pauza, a prins un sut sanatos de la distanta, care a ocolit de putin stalpul portii.

Nici N'Koyi nu a fost mai precis la finalizare, dupa o lovitura de cap defectuoasa din cativa metri, singur cu Stancioiu.

Apoi, Kronaveter (39) si-a reluat dialogul de la distanta cu experimentatul goalkeeper al lui ASA.

Inainte de a fi inlocuit cu senegalezul Ousmane N'Doye, Axente a fost blocat cu multa sansa de Pecanha, la un sut expediat pe jos de pe linia careului de 16 metri. 

Liviu Ciobotariu a efectuat toate modificarile avute la dispozitie cu zece minute inainte de final, insa "lupii" au fost cei care au ratat incredibil prin Astafei. Acesta a dat in minge mai mult sa scape de ea, in conditiile in care Stancioiu era iesit pe la 20 de metri de propria poarta.

Seara s-a incheiat cu bine pentru ASA, dupa golul izbutit de Claudiu Voiculet in minutul 87. Voiculet a prins vinclul portii lui Pecanha cu o executie de manual din preajma careului, dintr-o pozitie destul de complicata.

ASA: Stancioiu - Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi - Muresan, Voiculet - Hora, Goga (Manolov 82), Zicu (Cl. Bumba 70) - Axente (N'Doye 59)

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Ipsa, Filip, Peteleu - Marinescu, Satli - Nepomuceno, Kronaveter, Astafei (Tchite 87) - N'Koyi (Al. Coman 76)

Arbitru: Radu Petrescu (Bucuresti)

Cartonase galbene: Fl. Bejan 20, D. Goga 54, Sepsi 63/ N'Koyi 28, Filip 36, Pecanha 68, A. Peteleu 77

Cartonase rosii: -

Stadion: Trans-Sil (Tirgu Mures)



ASA nu cedeaza fotoliul de lider, dupa 1-0 cu Petrolul