Liga 1

Analiza: Forma echipelor ajunse in playoff

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Pentru al patrulea an consecutiv titlul in Liga 1 Betano va fi acordat in urma playoff-ului.

O faza a campionatului la care participa cele mai in forma sase echipe din sezonul regular.

CFR CLUJ
(27 puncte)

Pentru al doilea an consecutiv echipa din Gruia a terminat pe primul loc in sezonul regular, unul inceput cu Edi Iordanescu pe banca, apoi continuat cu Toni Conceicao, pentru ca Alin Minteuan sa aiba misiunea de a indeplini obiectivul stabilit.

O singura infrangere a suferit CFR Cluj pe teren propriu in acest sezon (1-2 cu Viitorul) si are doar doua meciuri pierdute in 26 de etape (ultimul in deplasare cu Craiova, scor 0-2).

Doua victorii in cinci meciuri a obtinut CFR Cluj in acest an calendaristic, pe care l-a inceput ezitant, cu doua remize acasa si o infrangere in deplasare, rezultate care au dus la indepartarea lui Conceicao.

Minteuan a adus schimbarea dorita, acesta castigand trei meciuri la rand cu acelasi scor, 1-0.

FCSB
(25 puncte)

Abonata la locul doi in campionat in ultimele trei editii, cei de la FCSB spera sa obtina titlul in acest sezon cu Mihai Teja pe banca. Jocul ros-albastrilor este insa departe de asteptarile fanilor si ale exigentului patron.

Doua victorii pe teren propriu, cu Hermannstadt (3-0) si Craiova (3-2), respectiv trei remize in deplasare cu ultimele trei clasate, cu Dunarea Calarasi (1-1), Concordia Chiajna (0-0) si FC Voluntari (2-2), sunt rezultatele obtinute de FCSB in acest an.

Echipa lui Teja debuteaza pe teren propriu cu Viitorul si incheie playoff-ul de asemenea acasa cu CFR Cluj, meci care s-ar putea constituit intr-o adevarata finala pentru titlu.

CRAIOVA
(23 puncte)

Un egal in deplasare cu Viitorul, meci in care a ratat un penalty, doua victorii la rand, cu CFR Cluj (2-0) si Hermannstadt (1-0), urmate de alte doua infrangeri la rand cu FCSB (2-3) si Astra (1-2) sunt rezultatele oltenilor in 2019.

De la entuziasmul afisat de fani inaintea deplasarii la Bucuresti pentru meciul cu FCSB, cand toata Oltenia visa la titlu, pana la corul de fluieraturi si apostrofari de la partida cu Astra n-au trecut nici doua saptamani.

Craiova a aratat o vizibila scadere de forma pe final de sezon regular, insa in playoff oltenii se pot redresa, mai ales ca in primele doua etape au meciuri la indemana, cu Astra din nou acasa si apoi in deplasare cu Sepsi.

ASTRA GIURGIU
(21 puncte)

De departe cea mai in forma echipa intrata in playoff este Astra Giurgiu, formatie care n-a mai pierdut din 24 noiembrie (0-1 in deplasare cu Sepsi). De atunci giurgiuvenii au adunat 11 meciuri fara infrangere.

In 2019 au trei victorii, cu Viitorul (3-0), Hermannstadt (1-0) si Craiova (2-1), respectiv doua remize in deplasare, cu Gaz Metan (1-1) si CFR Cluj (1-1).

Echipa pregatita de Costel Enache a marcat de fiecare data in ultimele 11 meciuri de campionat si arata o omogenitate care il poate face pe patronul Ioan Nicolae sa viseze frumos.

Obiectivul astralilor este clasarea pe podium la finalul playoff-ului.

VIITORUL
(19 puncte)

Echipa lui Gheorghe Hagi a prins in extremis un loc in playoff chiar in ultima etapa din sezonul regular, dupa 1-0 acasa cu FC Botosani. O adevarata finala pentru locul sase castigata de Viitorul.

O calificare care ar putea reprezenta pentru Viitorul declicul de care tinerii jucatori ai lui Hagi aveau nevoie pentru a livra rezultate.

"Devenim periculosi", a anuntat Hagi dupa intrarea in playoff cu referire la obiectivele finalului de sezon: locul trei in campionat si castigarea Cupei Romaniei.

De opt meciuri cei de la Viitorul nu mai castigasera in campionat pana la partida cu Botosani, un succes care a dus la descatusarea energiilor acumulate in lunga perioada negativa.

SEPSI SF.GHEORGHE
(19 puncte)

Revelatia sezonului regular este, fara doar si poate, Sepsi Sf.Gheorghe. Aflata la doar al doilea sezon in Liga 1 Betano, echipa lui Eugen Neagoe prinde locul sase si va evolua in playoff.

Pe teren propriu cei de la Sepsi s-au dovedit o nuca tare mai ales in fata echipelor din fruntea ierarhiei. Doar CFR Cluj si Viitorul, dintre rivalele din playoff, au reusit sa plece cu puncte de la Sf.Gheorghe.

In 2019, Sepsi a obtinut o singura victorie in cinci meciuri, 1-0 in deplasare cu Gaz Metan Metan, suferind in rest trei infrangeri.



Analiza: Forma echipelor ajunse in playoff