Liga 1

Amenzi usturatoare pentru FCSB si Astra pentru un presupus aranjament. Ce a decis FRF in privinta Clinceniului

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Comisia de Disciplina a dat verdictul, miercuri, in cazul reclamat de FRF si U Cluj cu privire la implicarea oamenilor de afaceri Gigi Becali si Vasile Geambazi in finantarea de la Academica Clinceni.

Nou-promovata in Liga 1 la finalul trecut, Academica Clinceni a primit o penalitate sportiva de 20.0000 de lei, la fel ca si FCSB, club patronat de Gigi Becali.

“Doar am imprumutat cativa jucatori care erau la academie. Ce, eu hotarasc la Clinceni? Vasi n-are nicio legatura cu FCSB!”, a spus Gigi Becali inaintea verdictului Comisiei de Disciplina.

Aceeasi Comisie de Disciplina a sanctionat cluburile FCSB si Astra Giurgiu pe baza unor articole din regulament care tin de “integritatea meciurilor”, respectiv “coruptia, pariurile sportive si integritatea competitiilor”.

Fiecare dintre cele doua cluburi sunt obligate la plata unor penalitati sportive de cate 75.000 de lei fiecare.

FRF s-a autosesizat ca urmare a suspiciunilor de aranjament de la partida Astra – FCSB din playoff-ul campionatului trecut, meci castigat de bucuresteni cu 2-0 fara ca cei de la Giurgiu sa se omoare prea mult cu firea.

Comisia de Disciplina a considerat ca integritatea competitiei a fost pus sub semnul intrebarii din cauza datoriei pe care Ioan Niculae, patronul Astrei, o avea catre Gigi Becali, omulogul acestuia de la FCSB.



Amenzi usturatoare pentru FCSB si Astra pentru un presupus aranjament. Ce a decis FRF in privinta Clinceniului