Liga 1

Al doilea meci consecutiv castigat de Sportul

Sportul Studentesc a bifat a doua victorie consecutiva din acest an reusind sa castige meciul de pe teren propriu cu FC Brasov. Echipa de sub Tampa a deschis scorul in minutul 16 prin Ilijoski, insa Sportul a egalat pana la pauza, si a preluat conducerea dupa startul reprizei secunde. Studentii au rezistat in inferioritate numerica pana la final, dupa ce Farmache a fost eliminat, beneficiind si de o decizie favorabila de arbitraj in prelungiri, cand Marius Bocaneala a anulat gresit un gol al Brasovului.

Dupa meciul excelent reusit in deplasare la Piatra Neamt etapa trecuta, Sportul Studentesc a aratat un nou joc bun si pe teren propriu in etapa 20, cand a primit vizita Brasovului.

Echipa lui Daniel Isaila si-a dat mai greu drumul la joc si a fost nevoita sa accepte dominarea brasovenilor in primul sfert de ora. Dupa o mare ocazie a lui Udoji (13'), echipa de sub Tampa si-a aratat evolutia buna si pe tabela, atacantul venit in aceasta iarna la Brasov reusind sa deschida scorul in minutul 16. Meritul pentru gol ii apartine si lui Viveiros, care a centrat excelent de pe dreapta pentru Ilijoski, iar acesta a finalizat decisiv cu un sut din apropiere.

Viveiros si Ilijoski si-au mai facut de inca doua ori aparitia periculos la finalizare, dar apararea Sportului a fost mai atenta, pentru ca apoi studentii sa prinda tot mai mult curaj in ofensiva. Iar in minutul 34 Valentin Lazar, inexistent pe teren pana in acel moment, a iesit la rampa cu o finalizare de exceptie dupa ce a primit o pasa in diagonala de la Daniel Lung. Lazar a sutat cu mult efect la coltul lung din marginea din dreapta a careului mic si l-a invins pe Felgueiras, restabilind totodata egalitatea pe tabela.

Sportul a inceput fulminant repriza a doua, cu cateva minute de presiune sufocanta la poarta adversa, timp in care Felgueiras a scapat ca prin urechile acului de gol la ocaziile avute de Dobre, Lazar si Ferfelea. Inevitabilul s-a produs insa in minutul 61. Leonard Dobre si-a mai trecut in cont inca o ratare de zile mari, insa a reusit pana la urma sa inscrie dupa ce a pacalit excelent jocul la offside al stegarilor si l-a lobat superb pe Felgueiras din afara careului.

Avantul studentilor si avalansa de actiuni ofensive au fost taiate insa de eliminarea lui Farmache din minutul 66, din cauza cumulului de cartonase galbene. Sportul s-a vazut nevoita astfel sa schimbe brusc tactica, si sa se multumeasca sa apere in continuare avantajul minim in inferioritate numerica. De cealalta parte, Marius Sumudica a vrut sa profite imediat de ocazia oferita si a intarit atacul prin introducerea lui Hadgnagy.

In cateva minute a crescut si gradul de pericol la poarta lui Cezar Lungu, care si-a salvat echipa cu un sfert de ora inainte de final, dupa ce a scos spectaculos de sub transversala sutul cu stangul expediat de Viveiros din afara careului. Finalul de meci a fost incendiar la poarta Sportului, dupa ce brasovenii s-au instalat autoritar in preajma careului advers. Insa elevii lui Isaila au rezistat eroic la presiunea sufocanta a oaspetilor si au avut noroc in prelungiri cand arbitrul Marius Bocaneala nu a acordat un gol brasovenilor pentru un presupus fault la portar. Reluarile au aratat insa ca Cezar Lungu a fost incomodat in momentul prinderii mingii chiar de un coechipier.


Sportul Studentesc: C. Lungu - Beta, Cioranu, Patriche (Lung '28), Farmache - A. Lungu (Ghinga '79), Novac, Ferfelea, V. Lazar, Nistor (Serban '69) - L. Dobre. Antrenor: Daniel Isaila.

FC Brasov: Felgueiras - Ciupe (Mateiu '46), Machado (Hadnagy '70), L. Munteanu, Cr. Ionescu - Nuno Viveiros, Pinto, Distefano - Buga (Moutinho '52), Udoji - Ilijoski. Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Farmache '29, '66, Novac '36, C. Lungu '90, Ghinga '90+2 / Ilijoski '80, Moutinho '82.

Cartonas rosu: Farmache '66.

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Marius Bocaneala.

Onlinesport: Irina Maxim



Al doilea meci consecutiv castigat de Sportul