Liga 1

Agresorul lui Galamaz a scapat basma curata

Dragos Petrut Enache, huliganul care l-a agresat pe George Galamaz in timpul meciului dintre Petrolul Ploiesti si Steaua, a scapat basma curata. Acesta a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare. Cei de la Tribunalul Prahova sustin ca aceasta este pedeapsa maxima.
Suporterul care în luna octombrie 2011 a intrat pe teren în timpul partidei Petrolul Ploiesti - Steaua si l-a lovit cu pumnul pe fotbalistul George Galamaz a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Prahova, sentinta putând fi atacata cu apel.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecatorul Alina Anton Pavel, instanta l-a condamnat, joi, pe Dragos Petrut Enache la trei ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, la doi ani si sase luni de detentie pentru detinere de droguri de mare risc în vederea consumului popriu si la sase luni de închisoare pentru lovire sau alte violente.

În final, instanta a stabilit pedeapsa cea mai mare, de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

De asemenea, Tribunalul Prahova a decis ca suporterul ploiestean trebuie sa-i plateasca lui George Galamaz despagubiri în cuantum de 50.000 de lei.

Reprezentantul Tribunalului Prahova a precizat ca la pronuntarea sentintei instanta a avut în vedere un articol din Codul de Procedura Penala care prevede ca cel condamanat sa poata beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa daca cel judecat recunoaste faptele si nu cere administrarea de noi probe. În speta, suporterul a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecata de DIICOT si a fost de acord cu plata despagubirilor cerute de Galamaz.

Sentinta poate fi ataca cu apel, Tribunalul Prahova fiind instanta care a judecat pe fond acest dosar.

Potrivit DIICOT, în 30 octombrie 2011, în incinta Stadionului "Ilie Oana" din municipiul Ploiesti, în timpul meciului oficial Petrolul Ploiesti-Steaua Bucuresti, Dragos Petrut Enache, care anterior consumase ecstasy - drog de mare risc, a intrat pe teren si l-a lovit cu pumnul, în fata, pe stelistul George Daniel Galamaz, fotbalistul suferind leziuni pentru a caror vindecare a necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Jucatorul a fost în imposibilitate de a mai continua partida de fotbal, motiv pentru care arbitrul a dispus oprirea meciului si evacuarea celor 14.000 de spectatori.

Urmare a acestui incident, din cauza violentei cu care s-a manifestat inculpatul, s-a creat panica în rândul suporterilor, fiind tulburate grav linistea si ordinea publica.

Mediafax


Agresorul lui Galamaz a scapat basma curata