Liga 1

Agresorul lui Galamaz a fost retinut de Politie

Suporterul care l-a lovit pe fundasul echipei Steaua, George Galamaz, în timpul meciului cu Petrolul a fost retinut de procurori, el fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma în incinta unei arene sportive.
Incidentul petrecut duminica seara pe stadionul din Ploiesti este anchetat de procurori de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Ploiesti, informeaza, luni, Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

În urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca în timpul desfasurarii partidei de fotbal, Dragos Petru Enache, aflat în tribune, a patruns pe terenul de joc si l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelis tGeorge Galamaz.

În urma agresiunii, fotbalistul a fost, initial, transportat la Spitalul Judetean Ploiesti, apoi la Spitalul Militar din Capitala, unde, în functie de evolutia starii medicale a acestuia, se va stabili încadrarea juridica a acestei fapte.

În raport cu datele existente pâna în acest moment al cercetarilor, prin rezolutia de luni a procurorilor Parchetului de pe lânga Judecatoria Ploiesti, s-a dispus începerea urmaririi penale fata de Enache pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma în incinta unei arene sportive (prevazuta de legea privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive - Legea nr. 4/2008).

Dragos Petrut Enache a fost retinut pentru 24 ore, iar în cursul zilei de luni, procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Ploiesti urmeaza sa aprecieze asupra masurilor procesual-preventive pe care le vor propune judecatorilor instantei competente, în functie de gravitatea faptelor si pericolul social concret al acestora.

Purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei Ploiesti, Adrian Oancea, a declarat, duminica seara, ca s-a întocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua si ca atât organizatorul cât si firma de paza au primit sanctiuni financiare.

"Din cauza violentelor care au avut loc pe stadion la partida Petrolul - Steaua, s-a luat decizia suspendarii jocului. Jandarmeria a luat urmatoarele masuri: pentru persoana care a intrat pe suprafata de joc s-a luat masura întocmirii dosarului penal pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, dosarul urmând sa fie înaintat Parchetului Ploiesti. De asemenea s-a luat masura sanctionarii organizatorului cu amenda de la 5.000 la 50.000 de lei si s-a luat masura sanctionarii firmei de paza pentru nerespectarea planului de actiune cu o amenda cuprinsa între 1.000 si 5.000 de lei. Vor continua cercetarile", a spus Oancea.

George Galamaz a fost diagnosticat cu o fractura de os zigomatic dupa un prim consult, în urma pumnului primit de la un suporter ploiestean intrat pe teren la meciul cu Petrolul. Dupa ce l-a lovit pe Galamaz, suporterul l-a si scuipat pe fundasul stelist.

Jucatorii lui Ilie Stan au intervenit pentru a-l opri pe fanul ploiestean, Martinovici fiind cel care l-a doborât. Fundasul sârb si portarul Razvan Stan l-au lovit pe fanul ploiestean si au primit cartonas rosu din partea arbitrului Robert Dumitru.

Incidentele au continuat dupa ce Mihai Costea a transformat penaltiul iar suporterii ploiesteni au început sa arunce cu torte în teren. Una dintre aceste torte l-au lovit pe portarul Ciprian Tatarusanu, moment în care arbitrul Dumitru a întrerupt pentru zece minute meciul.

Observatorul partidei, Paul Cazan, a decis ulterior suspendarea partidei.

Patru suporteri din sectorul rezervat galeriei Petrolul au fost ridicati de politie în urma incidentelor survenite.

Mediafax



Agresorul lui Galamaz a fost retinut de Politie