Liga 1

ACS Poli Timisoara reuseste minunea si ramane in Liga 1

Echipa ACS Poli Timisoara va evolua si sezonul viitor in primul esalon dupa ce a castigat barajul pentru Liga 1 contra rivalei locale UTA.

Dupa 2-1 in urma cu trei zile pe Bega, ACS Poli Timisoara a castigat la pas returul disputat in comuna aradeana Şiria, cu 3-1.

Inceputul meciului nu a fost lipsit de emotii pentru echipa pregatita de Ionut Popa, aradenii deschizand scorul in minutul 7 prin golgeterul Adrian Petre la o minge respinsa gresit de timisoreni.

La 1-0 pentru UTA echipa lui Laurentiu Rosu anula avantajul polistilor si era promovata in Liga 1, insa bucuria gazdelor a fost repede spulberata de alb-violeti.

Barbut a restabilit egalitatea cu un sut din prima, in minutul 18, dupa o aruncare de la margine, iar Draghici a majorat avantajul Politehnicii Timisoara dupa alte cinci minute.

Cazuti complet din punct de vedere moral si cu perspectiva marcarii a nu mai putin de trei goluri pentru a intoarce soarte promovarii, jucatorii de la UTA n-au reusit sa mai revina pe tabela, iar in partea secunda s-a jucat mai mult la trecerea timpului.

Trimis in teren pentru ultimele minute ale barajului, brazilianul Pedro a inchis tabela in minutul 88 cu un lob peste portarul Miron.

Un 5-2 la general care o pastreaza pe ACS Poli Timisoara in Liga 1, in timp ce UTA pierde pentru al doilea an consecutiv barajul pentru promovare.

Timisoara se salveaza dupa un sezon de poveste, in care a luat locul Rapidului falimentar pe ultima suta de metri si a inceput de la -14 puncte. Abia spre pauza competitionala din iarna banatenii au reusit sa ajunga pe zero in clasament, de unde practic a inceput lupta pentru supravietuire.

Mai mult decat atat, Timisoara a prins barajul cu UTA in ultimele secvente ale etapei finalei din playout, cand a egalat in extremis la Medias (2-2), iar FC Botosani a invins-o in prelungiri pe Pandurii (2-1), trimitand echipa gorjeana in liga secunda.



ACS Poli Timisoara reuseste minunea si ramane in Liga 1