Liga 1

ACS Poli Timisoara produce surpriza si castiga in premiera cu Astra Giurgiu

Echipa ACS Poli Timisoara o bate pe Astra Giurgiu, cu 2-0, si dupa 17 etape paraseste ultima pozitie in clasament. Banatenii ajung la patru puncte, dupa ce au inceput actualul sezon de la -14 si la un moment dat parea ca sunt in misiune imposibila.

Alin Seroni a deschis scorul pentru formatia pregatita de Ionut Popa in minutul 37 dupa o patrundere personala de toata frumusetea pe flancul stang advers.

Avantajul banatenilor a fost dublat dupa pauza, in minutul 54, de Pedro Henrique, jucator care a finalizat cu un sut in forta din fata portii, dupa ce se distrase cu intreaga aparare a campioanei Romaniei.

Astra a avut un gol anulat in minutul 75 la sutul lui Constatin Budescu pentru un offside activat la Felipe Teixeira, jucator aflat pe directia balonului.

In debutul partidei ambele echipe au ratat cate o mare ocazie. Barbut nu a prins poarta dupa o demarcare excelenta in careu, pentru ca trei minute mai tarziu, in minutul 15, Teixeira sa-l imite la cealalta poarta.

Florin Lovin, jucator inlocuit de Marius Sumudica in minutul 34 cu Mansaly Boubacar, a avut o iesire nervoasa la adresa antrenorului si a sutat violent in minge, gest pentru care a si primit cartonasul galben.

Aceasta este prima victorie obtinuta de ACS Poli Timisoara in meciurile cu Astra Giurgiu, dupa patru infrangeri si o remiza. 

Doar pentru a doua oara s-au intalnit cei doi antrenori si scorul a devenit egal la numarul de victorii, dupa ce Sumudica il invinsese pe Popa intr-un meci Mioveni-Astra 0-1 din sezonul 2011/2012.



ACS Poli Timisoara produce surpriza si castiga in premiera cu Astra Giurgiu