Liga 1

Academica Clinceni revine de la 0-2 si scoate punctul la Botosani

Sursă foto: https://www.facebook.com/fcbotosani/

Moment istoric pentru nou-promovata Academica Clinceni, echipa care a obtinut, vineri seara, primul punct din istorie in deplasare la nivelul primului esalon dupa 2-2 cu Botosani.

Asa am trait Botosani - Clinceni. Oaspetii revin spectaculos de la 0-2!

FC Botosani a inceput in forta partida si a deschis rapid scorul prin Tiganasu in minutul 4.

Ofosu majora avantajul gazdelor in minutul 26 dupa o patrundere in careul advers si sut dintr-un unghi greu.

Dupa acest moment cei de la Botosani au redus turatia si n-au mai jucat practic nimic pana aproape de finalul meciului cand, in incercarea de a salva ce mai putea fi salvat, au atacat cu mai multa vigoare.

Academica Clinceni a redus mai intai din diferenta prin Buziuc in minutul 36 dupa o faza creata de Vojtus.

Apoi, in minutul 45, acelasi Vojtus aducea egalarea cu un sut din 16 metri dupa o faza rapida plecata de la o repunere din margine.

In partea secunda tot oaspetii au bifat cele mai mari ocazii. Mai intai Buziuc a trimis in plasa laterala dupa o faza luata pe cont propriu in flancul drept (min.55).

Cu sapte minute inaintea finalului Vojtus trimitea puternic cu capul din centrul careul, insa bara i-a salvat pe cei de la Botosani.

Echipa finantata de Valeriu Iftime ajunge la a cincea remiza in opt etape, in timp ce Clinceniul bifeaza primul punct in deplasare din scurta istorie a prezentei in Liga 1.

Caseta tehnica

FC Botoşani: Pap - Haruţ, Miron, Kolesovs, Ţigănaşu - Rodriguez, Papa (Pierce '59) - Ofosu, Ongenda, Ashkovski (Cîmpanu '81) - Andronic (Moussa '46). Antrenor Marius Croitoru;

Academica Clinceni: Vâlceanu - Buş (Cr. Dumitru '85), Chatziterzoglu, Patriche, Dobrescu - Şut, Cebotaru - Pârvulescu (Răuţă '30), Al. Popescu (R. Ion '62), Buziuc - Vojtus. Antrenor Ilie Poenaru.

Cartonaşe galbene: Pierce '75, Ongenda '90+2 / R. Ion '77.

Arbitru: Andrei Antonie.



Academica Clinceni revine de la 0-2 si scoate punctul la Botosani