Liga 1

A treia victorie consecutiva pentru Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a obtinut al treilea succes consecutiv în acest sezon din Liga 1, reusinda sa învinga pe teren propriu pe Ceahlaul Piatra Neamt. Gorjenii au facut spectacol în prima repriza, dar au obosit pe final, când moldovenii au dominat ostilitatile.

Moldovenii s-au dus cu tema facuta la Târgu Jiu, singurul gând al Ceahlaului fiind apararea. Defensiva aglomerata a oaspetilor nu i-a împiedicat însa pe elevii lui Grigoras sa-si faca treaba si sa faca show în fata propriilor suporteri.

Voiculet a dat tonul seriei de ocazii ale gorjenilor, în hora intrând treptat Matulevicius, Viera sau Ibeh. Minut cu minut, gazdele au presat tot mai mult în jumatatea adversa, au împins în corzi apararea Ceahlaului si s-au apropiat pasa cu pasa de poarta lui Jovic.

Golul plutea în aer înca de la jumatatea primei reprize, dar a venit abia în minutul 39, când Mihai Radut s-a trezit cu mingea la picior dupa un luft al lui Matulevicius si a reluat superb în poarta. Moldovenii nu s-au trezit si au tinut cu dintii de tactica defensiva paguboasa, iar în minutul 43 au scapat la milimetru de un al doilea gol, dupa ce Maxim a tras în transversala.

Nu la fel de usor au scapat oaspetii în ultimul minut al primei reprize, când o faza de manual a adus al doilea gol al gorjenilor. Ibeh a pasat pe stânga la Alexandru Vlad, acesta a centrat perfect pentru Maxim, care a reluat splendid cu latul în diagonala, fara sanse pentru Jovic.

Nici n-a început bine a doua repriza, ca gorjenii au reluat asediul la poarta adversa. Iar în minutul 50 Mihai Radut si-a trecut dubla în cont, cu un gol de generic. Jucatorul gazdelor a reluat frumos cu calcâiul de la prima bara o centrare din corner, mingea ducându-se lobat spre cealalta bara, pentru a intra în poarta.

Dupa un joc magnific în prima repriza, gorjenii au încetinit turatia motoarelor si au fost taxati. Doua bare si un gol au avut moldovenii pe final.

Vazându-se prea devreme câstigatori, gorjenii au fost surprinsi de o actiune de atac în forta a nemtenilor în minutul 54, când Mingote si-a salvat echipa în doua rânduri. La acea faza Mamele si Golubovic s-au lovit violent cap în cap, ramânând comotionati pe gazon în careul gazdelor. Mai sifonat a iesit Mamele, fundasul Pandurilor fiind scos pe margine pentru a fi mai apoi înlocuit.

Între timp, moldovenii au profitat de omul în plus. Alexandru Margine a fost scapat din marcaj, a trecut frumos de Viera în zona centrala si a ramas singur cu Mingote, pe care l-a învins cu un sut pe jos. Portarul gazdelor putea respinge, dar a scapat mingea pe sub el.

Din acel moment, Ceahlaul a pus tot mai mult stapânire pe joc simtind ca poate reveni si ca gorjenii arata tot mai obositi. Iar în minutul 78 trupa lui Grigoras a scapat miraculos de un al doilea gol primit, dupa ce executia lui Golubovic din lovitura libera a ocolit zidul si a întâlnit bara din dreapta. Gorjenii au scapat si a doua oara cu 5 minute înainte de final, când sutul deviat al lui Margine a lovit cealalta bara.



A treia victorie consecutiva pentru Pandurii